FunX Rotterdam

Secretaris Neptunus-Schiebroek ontkent discriminatie

  1. Newschevron right
  2. Secretaris Neptunus-Schiebroek ontkent discriminatie
Onlangs zijn er een aantal mailtjes boven water gekomen die discriminatie bij de voetbalclub Neptunus-Schiebroek hebben aangekaart. Serkan belde met Jan Steigenga, secretaris van de club, die dit snoeihard ontkent. In 2012 gebeurde precies hetzelfde, maar volgens hem was dit een ongelukkig foutje."We hebben de fout gemaakt dat het kindje met niet-Nederlandse achternaam niet gebeld is, van de lijst is afgevallen, verdwenen. Degene die toen de administratie voerde, heeft fouten gemaakt."

Neptunus-Schiebroek is een gefuseerde voetbalvereniging in Hillegersberg-Schiebroek. Hun ledenaantal bestaat uit eenderde allochtonen en tweederde autochtonen. Daarmee zeg Jan dat de club een juiste afspiegeling vormt van de deelgemeente. "Wij geven hiermee dus wel duidelijk aan dat wij absoluut niet discrimineren."

Oud-clublid Asroef heeft een hele andere beleving. Hij ervaarde het voorheen als een goede club, maar vindt dat het sinds de fusering is misgelopen. "De buitenlandse spelers werden aan de kant geschoven en kregen geen speeltijd. Tot aan het einde van het seizoen dat ze zelf weg moesten gaan of dat er ook ineens geen plek was, terwijl zo een hele nieuwe team aan Nederlandse voetbalspelers werd aangesteld." Secretaris Jan geeft aan het dat hij het verhaal niet herkent.



Om het verhaal compleet te maken kreeg Serkan ook nog een reactie van Antje, de moeder van de afgewezen Ayoub. "Er is verborgen discriminatie in Nederland en ik denk dat dit een goede aanleiding is om dat aan te kaarten."



In Fresh 'n Up belde Morad en Shay met Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu, die Kamervragen stelde over deze kwestie. Het interview met hem is hier terug te horen.
Ster advertentie
Ster advertentie