STER Advertentie
STER Advertentie

Detectiepoortjes op school?!

Woensdag 4 februari 2015 - 16:40 uur

|

Door:

Guilliano

Wapens op scholen zorgen ervoor dat veel schoolbesturen met hun handen in het haar zitten. De PVV vindt dat elke school detectiepoortjes zou moeten hebben. Wat vindt de gemiddelde leerling hiervan? FunX-reporter Jeansen vroeg het een aantal Rotterdamse scholieren.

Sommige van hen vinden dat de veiligheid door detectiepoortjes verbetert. "Je weet namelijk nooit of iemand iets bij zich heeft", zegt een leerling.

Onhandig
Andere leerlingen vinden de poortjes vooral onhandig. "Als je één minuut hebt om binnen te komen, dan moet je eerst nog door een detectiepoort," zegt een meisje dat bang is te laat te komen voor toetsen of lessen. Ook geven poortjes sommigen een beklemmend gevoel.

Op je hoede zijn
Eén leerling vindt dat je vooral zelf op je hoede moet zijn. "Het begint allemaal met bewustwording van de omgeving. Als je bewust ervan bent dat sommige schoolgenoten met messen rondlopen, moet jij zelf alert zijn. Die verantwoordelijkheid ligt niet bij de school."

Snitch
Toch zouden de meesten niet zo snel zelf aan de bel trekken, als ze erachter kwamen dat iemand met een mes loopt. "Dan ben je een snitch’’, zegt één van de leerlingen.

Zou jij het fijn vinden om een detectiepoortje in jouw school te hebben?

Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"