STER Advertentie
STER Advertentie

U-Niq en Roya2Faces maken Feyenoordtrack 'Champions'

U-Niq en Roya2Faces maken Feyenoordtrack Champions

Dinsdag 16 mei 2017 - 19:25 uur

|

Door:

Kavita

Na ruim achttien jaar kleurde de binnenstad van Rotterdam weer helemaal rood en wit. Feyenoord is landskampioen en ook rappers U-Niq en Roya2Faces (Royston Drenthe) kunnen hun geluk niet op. Daarom hebben ze speciaal de track Champions gemaakt. Dat vertelden de mannen uit 010 aan Felicity in Jouw Stad

De kampioenstrack is gemaakt in samenwerking met producer Remy Ridotto, die onder andere geproduceerd heeft voor Adje en Sam J'taime.  

"Ik ben supertrots. Ik heb altijd al een Feyenoord-hart gehad en ik ben ermee opgegroeid. Ik was jong toen ik bij Feyenoord speelde, maar dat gevoel zit erin en gaat er nooit meer uit."

Royston vindt het prachtig dat zijn oude club dit heeft bereikt. "Ook al is het mij nooit gelukt toen ik daar speelde, van mijn kant krijgen ze alle credits."

'Roya2faces en U-Niq maken Feyenoordtrack 'Champions''
'Roya2faces en U-Niq maken Feyenoordtrack 'Champions' (2)'

Eljero Elia

Over het vertrek van Feyenoordspeler Eljero Elia wilde U-Niq graag zijn zegje doen. Hij bewondert hem daar enorm voor. "Hij is nu 30 jaar en heeft zijn sporen verdiend. In de twee jaar dat hij bij Feyenoord heeft gezeten, heeft hij de club aan twee prijzen geholpen. Hij is binnengekomen als een soort van grote versterking en heeft het ook laten zien. Dat hij zijn vertrek zo heeft aangekondigd, daar moet je hem voor waarderen, want hij is tenminste eerlijk."

muziek van nu

Naast het nummer Champions, is er veel meer gaande. Royston is bezig met zijn eigen EP en U-Niq houdt zich bezig met zijn voetbalschool en het coachen van jongeren. Ondanks dat hij zelf niet meer heel veel met toekomstmuziek bezig is, heeft hij wel een sterke mening over de tunes van de huidige generatie.  

"Op zakelijk niveau is het gegroeid, maar kwalitatief heb ik mijn bedenkingen erover. Als auto-tune voor 99 procent een middel is om tracks goed te laten klinken, dan heb ik mijn bedenkingen over het niveau. Als het een middel is om af en toe iets aan te scherpen, prima. Als het de basis is van je track, dan moet je jezelf eigenlijk toch wel schamen. De teksten zijn sowieso bagger. De meesten gaan over uitgaan, chillen etc. Er is bijna geen diepgang te vinden en geen lessen voor de jeugd. Het zijn de beats die keihard binnenkomen. De inhoud van de teksten is vaak dramatisch, maar dat maakt niet uit, als mensen dat nu leuk vinden, dan moeten ze daar naar luisteren."

'Roya2faces en U-Niq maken Feyenoordtrack 'Champions' (3)'

Populair op FunX.nl

  • Onverwachtse persconferentie door meer besmettingen met corona

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • 'Einde Libanon ligt op de loer na explosie'