STER Advertentie
STER Advertentie

Het Rotterdamse model Deborah heeft vitiligo en is daar trots op

Het Rotterdamse model Deborah heeft vitiligo en is daar trots op
Andre T. Morgan

Woensdag 23 mei 2018 - 14:17 uur

|

Door:

Elize

Deborah wordt ook wel 'De Rotterdamse Winnie Harlow' genoemd. Ze heeft namelijk net als het topmodel de huidaandoening vitiligo, waardoor ze witte vlekken op haar donkere huid heeft. Haar jeugd is daardoor niet altijd even makkelijk geweest, maar dat heeft de 20-jarige vrouw inmiddels helemaal achter zich gelaten. Ze is nu trots op haar huid en timmert hard aan de weg als model, zo vertelt ze aan FunX-dj Felicity in Jouw Stad Rotterdam.

'Model Deborah schaamt zich niet voor haar vitiligo'

Staren

Vijf jaar oud was Deborah toen ze de diagnose vitiligo kreeg. In het begin was dat heel erg wennen: "Ik werd continu nagestaard." En daar bleef het niet bij. Ze kreeg bijnamen als 'Paula de koe' en kinderen wilden niet met haar spelen, omdat ze - zo zeiden ze - misselijk werden van haar huid. 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Acceptatie

Dankzij de steun van haar vrienden en familie heeft ze haar (zogenaamde) afwijking weten te omarmen. "Op een gegeven moment dacht ik: f*ck it. Ik ben wie ik ben en als het je niet aanstaat, is dat niet mijn probleem." Deborah wordt nog steeds nagestaard, maar inmiddels weet ze heel goed hoe ze voor zichzelf moet opkomen. Sterker nog, ze zou niet eens anders meer willen zijn. 

Lees ook: The Game schrijft prachtig bericht over vitiligo-pop van FunX-luisteraar

Zelfvertrouwen 

Tegenwoordig werk Deborah als model. Ze merkt dat haar huidaandoening helemaal geen belemmering vormt  in het krijgen van boekingen. "Diversiteit speelt nu een grote rol, dus er komen steeds meer verschillende soorten modellen naar buiten."  Ze hoopt met haar modellenwerk en via haar Instagram anderen te inspireren om ook van zichzelf te houden zoals ze zijn.

"Zelfvertrouwen is de allermooiste eigenschap die je kan bezitten. Je moet je niets aantrekken van wat mensen over je denken."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • Ook Bachelorette-Niek haalt keihard uit naar Gaby: 'Ik vond het echt respectloos'

  • Vechtpartij om mondkapje in KLM-vliegtuig naar Ibiza

  • Racistische aanval op drie Afrikanen in Duitsland

  • Politie pakt Rotterdammer (18) voor 18de keer zonder rijbewijs

  • Bewoners gezocht: doodeng spookhuis staat te koop

  • Ellen DeGeneres reageert op beschuldigingen personeel