FunX Rotterdam

Maak hem nog één keer blij: petitie gestart voor standbeeld Blikkie

foto: YouTube/rtvrijnmond
  1. Newschevron right
  2. Maak hem nog één keer blij: petitie gestart voor standbeeld Blikkie

Zeg tegen een willekeurige Rotterdammer "Maak me blij, maak me blij", en de kans is heel groot dat diegene de legendarische line van de straatverkoper bij de Bijenkorf kan afmaken. Het afgelopen weekend is de iconische Blikkie helaas op 74-jarige leeftijd gestorven aan uitgezaaide leverkanker. Zijn positieve instelling zal de Rotterdammers altijd bijblijven. Daarom is er nu een petitie gestart om hem nog een laatste eer te bewijzen.

Petitie

Begin deze week werd er een petitie gestart om een tegeltje voor Blikkie te krijgen op de plek waar hij altijd stond. Maar volgens Denise van Essen is dat niet genoeg. Zij wil namelijk dat er een standbeeld van de Rotterdamse krantenverkoper komt en startte daar weer een petitie voor. Inmiddels zijn er ook hier al bijna vijfhonderd handtekeningen opgehaald. Op de website is te lezen is waarom zoveel mensen vinden dat Johan Van Dams-Blikslager, zoals Blikkie echt heette, een standbeeld verdiend.

"Ik ken deze man al vanaf mijn jeugd en altijd stond hij te zingen en was hij vrolijk... Zeker een standbeeld waard."

"Hoe rot je dag ook was. Op het moment dat je langs Blikkie kwam, kon je niet anders dan met een lach op je gezicht doorlopen."

"Hij speelde een grote rol in het straatbeeld van Rotterdam Centrum en heeft jarenlang een positieve invloed gehad op alle voorbijgangers en kopers van de straatkrant en straatmagazine."

"Deze man mag niet vergeten worden voor en door toekomstige Rotterdammers."

Je kunt de petitie hier tekenen.

Ster advertentie
Ster advertentie