FunX Rotterdam

Verkrachte vrouw in Rotterdam (Kralingen) werd 'met ketting gewurgd'

  1. Newschevron right
  2. Verkrachte vrouw in Rotterdam (Kralingen) werd 'met ketting gewurgd'

Een Indonesische uitwisselingsstudente aan de Erasmus Universiteit is zaterdagochtend verkracht. Na de aanval moest zij met spoed naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie roept nu voor de tweede dag achtereen getuigen op om zich te melden.

Aangevallen

Volgens de politie is het meisje van begin twintig nog niet aanspreekbaar. Zover bekend reed zij zaterdag vroeg rond 05:00 uur van Rotterdam Centraal naar haar huis aan de Herman Bavinckstraat in de buurt Kralingen. Kort nadat ze haar fiets op slot had gedraaid, werd ze op straat aangevallen.

Fietsketting

De dader zou een fietsketting om haar nek hebben gedraaid en haar daarna in haar woning hebben verkracht. Dit kon het slachtoffer nog vertellen aan buurtbewoners die haar na de aanval hebben opgevangen. De man heeft haar waarschijnlijk gevolgd vanaf Avenue Concordia, op zo'n vijf minuten fietsafstand van haar huis.

dader

Door camerabeelden heeft de politie een omschrijving opgesteld van de vermoedelijke dader. Het gaat om een donker getinte man, rond de twintig jaar die op dat moment een donkere hoody droeg en fietste op een donkerkleurige fiets.

Alle handen aan dek

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak en zijn onmiddelijk een intensief buurtonderzoek begonnen. Heb jij een tip over de vermoedelijke dader, heb je meer gezien, heb je camerabeelden in je bezit of denk je meer te weten? Bel dan met de politie via 0900-8844 (gratis) of met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Wil je een anonieme tip achterlaten? Dat kan via 0800-7000 of vul het tipformulier in.

Ster advertentie
Ster advertentie