STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdam mogelijk eerste stad met rookvrije straten

Rotterdam mogelijk eerste stad met rookvrije straten
ANP

Vrijdag 3 augustus 2018 - 08:59 uur

|

Door:

Daisy

Mogen we binnenkort niet meer overal op straat roken in Rotterdam? De kans zit er dik in, want verschillende instanties in Rotterdam hebben aangegeven dat zij liever niet meer hebben dat er gerookt wordt voor hun deur. 

Eén grote rookvrije zone

Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam willen de sigaret verbannen uit hun omgeving, vertelt het AD. Samen willen ze ervoor zorgen dat er één grote rookvrije zone wordt gecreëerd, zodat het niet zo is dat de ene instelling rokers wegstuurt naar het terrein van een andere instelling. 

gezondheid

„Wij hebben last van rondslingerende peuken en denken aan de gezondheid van de 30.000 studenten, scholieren, patiënten en medewerkers die hier dagelijks zijn", zegt Ahmet Olgun van de Hogeschool Rotterdam.

steun nodig

De brief aan burgemeester Ahmed Aboutaleb is vlak voordat de zomervakantie begon verstuurd. ,,We kunnen het roken op onze eigen terreinen beperken, maar voor regels en handhaving in de openbare ruimte hebben we zijn steun hard nodig", zegt Olgun. ,,Al denken wij dat het een kwestie van gewenning is. Vroeger mocht op veel werkplekken worden gerookt, nu haalt niemand dat nog in zijn hoofd. Níet roken is de nieuwe norm."

gemeente rotterdam positief

Volgens het AD is de gemeente Rotterdam positief over het plan van de instanties. Het ziekenhuis en de scholen willen dat het gebied om hun gebouwen heen zo snel mogelijk rookvrij is, maar wachten nog op het besluit van de gemeente. De Hogeschool Rotterdam heeft vanaf de start van het nieuwe schooljaar wel al een algeheel rookverbod op het hele terrein van de school. 

 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!"

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast