STER Advertentie
STER Advertentie

Jonge aap ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp

Jonge aap ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp

Vrijdag 31 augustus 2018 - 15:04 uur

Medewerkers van Diergaarde Blijdorp zijn hard aan het zoeken naar een ontsnapt aapje. De jonge kuifmakaak ontsnapte vrijdag rond het middaguur uit zijn verblijf in het Aziatische gebied van de dierentuin. De dierentuin kan nog niet zeggen hoe dit kon gebeuren.

Schuw dier

Een woordvoerder van de dierentuin vertelt aan RTV Rijnmond dat het 2-jarige aapje waarschijnlijk nog in de buurt van het verblijf is: "Het zijn echte familiedieren. Zelf wil hij vast ook het liefst terug naar zijn moeder." Volgens de woordvoerder is het loslopende aapje niet gevaarlijk voor de bezoekers.

"Het zijn schuwe dieren. De kans is groot dat het aapje zich verstopt heeft."

Het Aziatische gedeelte van Blijdorp is afgezet om het zoeken makkelijker te maken. De dierentuin vraagt mensen om niet zelf op zoek te gaan naar het aapje, omdat het bang zal zijn zonder zijn moeder in een vreemde omgeving. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bokito

De gebeurtenis doet meteen denken aan de beruchte ontsnapping van Bokito. De gorilla zorgde voor een enorme chaos toen hij in 2007 uit zijn verblijf wist te ontsnappen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.38819-jonge-aap-ontsnapt-uit-diergaarde-blijdorp"}