STER Advertentie
STER Advertentie

RET zoekt reizigers die vandaag bij metrostation Stadhuis waren om blootstelling asbest

RET zoekt reizigers die vandaag bij metrostation Stadhuis waren om blootstelling asbest

Dinsdag 23 oktober 2018 - 17:49 uur

Op metrostation Stadhuis zijn vandaag om 13.30 uur tijdens werkzaamheden asbestvezels aangetroffen. Het station is direct ontruimd en afgesloten. Op dit moment zoekt de RET uit wat de eventuele consequenties kunnen zijn voor degenen die zijn blootgesteld aan de asbestvezels. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die vandaag op metrostation Stadhuis waren. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertraging

Er rijden vanwege veiligheidsredenen voorlopig geen metro's tussen Beurs en Centraal Station. Reizigers moeten rekening houden met extra een reistijd en overstap, totdat het station is schoongemaakt. Het is nog onduidelijk hoe lang dat gaat duren. 

Asbest

Tot in de jaren negentig is asbest vaak gebruikt voor de bouw van woningen en gebouwen, omdat het veel positieve eigenschappen had en ook goedkoop was. Later bleek pas dat het inademen van losse asbestvezels de kans op het krijgen van kanker kan verhogen. 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.39432-ret-zoekt-reizigers-die-vandaag-bij-metrostation-stadhuis-waren-om-blootstelling-asbest"}