STER Advertentie
STER Advertentie

Rouwende leerlingen komen samen op Designcollege na dood Humeyra (16)

Rouwende leerlingen komen samen op Designcollege na dood Humeyra (16)
ANP

Woensdag 19 december 2018 - 11:30 uur

|

Door:

Elize

Leerlingen, leraren en ouders kwamen woensdagochtend samen op het Designcollege naar aanleiding van het overlijden van de 16-jarige Humeyra, die gisteren werd doodgeschoten. Ook Slachtofferhulp, de politie en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb waren aanwezig bij de bijeenkomst. Youssef en Ouassima spraken Marc Otto, de bestuursvoorzitter van het Design College, over hoe de school omgaat met de situatie.

'Bestuursvoorzitter Designcollege geeft reactie op de dood van Humeyra'

Fietsenstalling

Humeyra werd dinsdagmiddag rond 13:00 uur neergeschoten bij de Rotterdamse vmbo-school. Volgens getuigen zat de 31-jarige verdachte, Bekir E., het meisje eerst achterna in de schoolgangen. Ze vluchtte in eerste instantie naar de aula, maar bedacht zich en rende uiteindelijk naar de fietsenstalling. Daar zou ze acht keer beschoten zou zijn. De hulpdiensten waren kort na de schietpartij aanwezig en probeerde Humeyra tevergeefs te reanimeren. De verdachte werd kort na het incident opgepakt in Rotterdam-Noord. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Relatie

Humeyra en Bekir E. kenden elkaar al. Het is onduidelijk wat hun relatie precies was, maar Bekir zou haar al een tijdje lastig hebben gevallen. Volgens bekenden werd Humeyra voor haar eigen veiligheid elke dag door haar vader naar school gebracht. Rijmond meldt dat Humeyra al drie keer aangifte tegen E. deed. De politie wil dat niet bevestigen. 

Geen onbekende

Bekir E. is geen onbekende van de politie. Hij zou al meerdere keren veroordeeld zijn en stond sinds afgelopen zomer onder toezicht van de reclassering. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Grapperhaus krijgt alsnog boete en aantekening op strafblad

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • Tim Hofman confronteert TikTok-manager ‘die 300K achterhield’

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover