STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdammer springt met matras uit raam na grote brand in appartementencomplex

Rotterdammer springt met matras uit raam na grote brand in appartementencomplex

Woensdag 9 januari 2019 - 07:56 uur

|

Door:

Elize

Een bewoner van een appartementencomplex aan de Watergeusstraat in Rotterdam-Delfshaven is in de nacht van dinsdag op woensdag uit het raam gesprongen, vanwege een uitslaande brand bij zijn buren. In total raakten er acht mensen gewond. 

Brand

Het vuur brak rond 01:30 uur uit in het complex. Rond 03:00 uur had de brandweer de brand onder controle. Zeven slachtoffers zijn met rookvergiftiging naar het ziekenhuis vervoerd. De man die uit zijn raam sprong, raakte ook gewond en is ook naar het ziekenhuis gebracht. Youssef sprak in Jouw Stad Rotterdam met een brandweerman die erbij was. Hij legde precies uit wat er was gebeurd en gaf een paar tips!

'Weet jij wat je moet doen als er brand uitbreekt in huis?'

ONbewoonbaar

Woordvoerder Lorenzo Koning van de brandweer vertelde woensdagochtend op Radio Rijnmond dat er in totaal zeven woningen ontruimd zijn. Van vijf woningen mochten de bewoners woensdagochtend nog terug naar huis. De andere twee woningen zijn onbewoonbaar door de brandschade. De brandweer moet nog onderzoeken wat de oorzaak van de brand was.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat te doen bij brand?

Je denkt er misschien niet over na, maar brand in huis zou iedereen kunnen overkomen. Wat zou je moeten doen op zo’n moment? Brandweerman en voorlichter veilig leven Peter Schuurmans, was officier van dienst vannacht en dus aanwezig bij de brand. Hij zet de beste tips voor je op een rijtje:

1. Rookmelder aanschaffen
De belangrijkste tip van Peter Schuurmans is een rookmelder aanschaffen. Brand kan uitbreken als je niet thuis bent of misschien nog slaapt. Een rookmelder komt daarom handig van pas. De beste plaats waar je die rookmelder kan ophangen, is aan het plafond in de gang.

2. Via de voordeur naar buiten
De bewoner van het appartementencomplex in Rotterdam, sprong uit paniek met een matras uit het raam. Peter Schuurmans adviseert echter om dit niet te doen. Als het nog mogelijk is, moet je altijd de voordeur nemen om naar buiten te gaan. 

3. Extra sleutel bij de deur 
Een extra sleutel bij de deur komt goed van pas als je snel naar buiten moet vluchten. Je kan namelijk in gevaarlijke situaties komen als je in een brandend huis blijft om nog op zoek te gaan naar je sleutelbos.

4. Geen spullen meenemen
Ook adviseert Peter om geen spullen mee te nemen als je een brandend huis wilt ontvluchten. Het is te gevaarlijk om nog op zoek te gaan naar spullen of om terug naar binnen te gaan omdat je iets vergeten bent. Als je eenmaal buiten bent, moet je buiten blijven! 

Populair op FunX.nl

  • Actrice Imanuelle Grives gearresteerd in België met grote hoeveelheden drugs

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • Famke Louise beschuldigd van plagiaat vanwege track 'Faka'

  • Sevn Alias niet te spreken over racistisch tintje Zwarte Cross: 'Allah Afbakbar'

  • Beyoncé en Blue Ivy starten #BrownSkinGirlChallenge

  • Fabrizio zit tegen een 'zware depressie' aan na Temptation Island Vips

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.40449-rotterdammer-springt-met-matras-uit-raam-na-grote-brand-in-appartementencomplex"}