STER Advertentie
STER Advertentie

Gesprek tussen Aboutaleb en rappers gaat niet door

Gesprek tussen Aboutaleb en rappers gaat niet door
ANP

Donderdag 17 januari 2019 - 17:46 uur

|

Door:

Milou

In zijn nieuwjaarsspeech liet burgemeester Ahmed Aboutaleb weten in gesprek te willen gaan met rappers om zo een eind te maken aan het verheerlijken van vuurwapengeweld. Eurosonic Noorderslag nodigde vervolgens de burgemeester uit om dit debat te voeren op het festival dat deze week plaatsvindt in Groningen. Aboutaleb ging in op deze uitnodiging, maar volgens de organisator van het festival gaat het nu toch niet door. 

niet gelukt

Aan het AD laat de organisatie weten dat het niet gelukt is om op korte termijn "een discussie op te zetten die recht doet aan de problemen en de kwaliteit die ESNS bij overige panels biedt." Een woordvoerder van Aboutaleb geeft aan dat de burgemeester verbaasd was en graag in Groningen was komen debatteren. 

Lees ook: Aboutaleb wil in gesprek met rappers over verheerlijken vuurwapengeweld

zwaardere straffen

Het gesprek gaat deze week dus niet door, maar Aboutaleb wil alsnog het debat aangaan in Rotterdam. In zijn nieuwjaarsspeech zei hij dat hij vindt dat rappers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en het ophemelen van vuurwapengeweld moeten stoppen. Aboutaleb deed deze oproep na de trieste dood van rapper Feis en de moord op de 16-jarige Hümeyra. De burgemeester van Rotterdam ziet het liefst dat de straffen voor wapenbezit verzwaard worden: "Straffen op wapenbezit zijn te laag, dat is mij een doorn in het oog", aldus Aboutaleb.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Inspirerende Jandino laat leerlingen huilen in 'De Klas'

  • Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

  • Er komen nóg twee projecten van Beyoncé op Netflix

  • Winne en Jayh zetten Rotterdam in de schijnwerpers

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.40578-gesprek-tussen-aboutaleb-en-rappers-gaat-niet-door"}