STER Advertentie
STER Advertentie

Familie organiseert stille tocht voor doodgeschoten Humeyra (17)

Familie organiseert stille tocht voor doodgeschoten Humeyra (17)
Pexels

Donderdag 24 januari 2019 - 12:03 uur

|

Door:

Kavita

De familie van de doodgeschoten Humeyra (16) organiseert een stille tocht. De scholiere werd op 18 december 2018 om het leven gebracht door de 31-jarige Bekir E. Ze werd beschoten in de fietsenstalling van haar school, het Designcollege in Rotterdam-West.

spijt...

De twee zouden een relatie met elkaar hebben gehad, maar Humeyra had meerdere malen aangegeven geen contact meer met Bekir E. te willen. Tot een contactverbod aan toe. Inmiddels heeft de dader laten weten dat hij spijt heeft. "Het is verschrikkelijk, ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen."

Lees ook: Bekir E. bekent moord op Humeyra en heeft spijt

tweede herdenking

In december kwamen er al honderden mensen samen om het overleden meisje te herdenken op het plein voor de Mevlana Moskee in Rotterdam. De stille tocht, die op 2 februari gaat plaatsvinden, wordt georganiseerd door de zussen van Humeyra, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en kenniscentrum voor emancipatie Donna Daria. 

Lees ook: Honderden mensen aanwezig bij afscheidsgebed Humeyra (16)

VERZAMELPUNT

Het startpunt van de stille tocht is het Coloured Mindplein aan de Werkhoefstraat in Rotterdam-West. Daar kan iedereen zich om 18.00 uur verzamelen. Ook mag je witte ballonnen of witte rozen meenemen.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Inspirerende Jandino laat leerlingen huilen in 'De Klas'

  • Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

  • Er komen nóg twee projecten van Beyoncé op Netflix

  • Winne en Jayh zetten Rotterdam in de schijnwerpers

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.40695-familie-organiseert-stille-tocht-voor-doodgeschoten-humeyra-17"}