STER Advertentie
STER Advertentie

Amsterdam en Rotterdam ruziën om kapsalon

Woensdag 27 maart 2019 - 11:21 uur

|

Door:

Elize

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op social media gaat een foto rond van een reclamebord waarop staat: 'Amsterdam specialty Real Kapsalon'. Het is van een snackbar aan de Overtoom en dat is bij veel mensen uit de havenstad in het verkeerde keelgat geschoten

Ontstaan van de kapsalon

Hoewel de kapsalon inmiddels door het hele land populair is, is er maar een plek waar het echt vandaan komt en dat is Rotterdam. Nathaniël Gomes is de man die het legendarische gerecht bedacht heeft. De eigenaar van een kapsalon aan de Schiedamweg liet bij een kebabzaak in de buurt, genaamd El Aviva, een lunchschotel samenstellen met zijn favorieten ingrediënten. Het aluminium bakje met friet, döner, kaas, salade en knoflooksaus viel zo erg in de smaak dat de calorierijke snack op de menukaart kwam te staan en de toepasselijke naam 'kapsalon' kreeg.

Balen

De eigenaar van El Aviva vindt de Amsterdamse snackbarhouder een zielenpoot, zo laat hij weten aan het AD. "Ik heb mensen in mijn zaak gehad die dit in Amsterdam zagen. Ik baal hier ontzettend van. Maar wat kan ik er verder aan doen? Ik heb geen patent op de kapsalon." Giorgio belde in Turn Up! met de bedenker, Nathaniël Gomes, over het voorval.

'Maken ze in Amsterdam betere kapsalons dan in Rotterdam?'

Beter

Aan AT5 vertelt de eigenaar van de Amsterdamse snackbar dat hij niet wist dat het gerecht oorspronkelijk uit Rotterdam komt. 'Meer bedrijven promoten het als specialiteit uit Amsterdam. Maar misschien kun je wel zeggen: de kapsalon komt uit Rotterdam, maar wij in Amsterdam maken het gerecht wel beter.'

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Fabrizio van Temptation vertelt eindelijk over vreemdgaan met verleidster Julia

  • Kanye's nieuwe Yeezy's zijn gelekt en heel Twitter noemt ze Crocs

  • 6 Nederlandse urban tracks die je vroeger keihard meeblèrde

  • 'Rokend kind' gaat viraal: blijkt 36-jarige man

  • Vrouw die Neymar beschuldigde van seksueel misbruik wordt aangeklaagd

  • Studenten geven tas vol kleren en sneakers aan gepeste klasgenoot