FunX Rotterdam

Remy loopt zondag de hele marathon: "Dit is de eerste keer dat ik echt heb getraind"

foto: Instagram: Reemsverwey
  1. Newschevron right
  2. Remy loopt zondag de hele marathon: "Dit is de eerste keer dat ik echt heb getraind"

Maar liefst 17.000 mensen staan aanstaande zondagochtend aan de startlijn op de Coolsingel voor de Rotterdam Marathon. De 28-jarige Remy is een van de sportievelingen die de afstand van 42,195 kilometer gaat afleggen. Het wordt zijn zevende keer en hij hoopt dit jaar zijn records te kunnen verbreken.

Hey Remy, ben je al een beetje zenuwachtig?

"Ik heb gezonde spanning. Dit is de eerste keer dat ik echt voor de marathon heb getraind. Dus ik vind het nu spannend, omdat ik een bepaalde tijd voor mezelf wil neerzetten. Daar ben ik zenuwachtig voor."

De eerste keer dat je hebt getraind?! Maar je hebt hem toch al vaker gelopen?

"Ik werk op een sportschool, dus mijn basisconditie is goed. Maar nu wil ik een bepaalde tijd lopen, dus heb ik wel getraind. Mijn uithoudingsvermogen is daardoor wel beter geworden."

Dus eigenlijk ben jij constant aan het sporten, is dat niet zwaar voor je lichaam?

"Ja, ik merk het wel heel erg. Mijn benen zijn vermoeid en mijn knieën beginnen pijn te doen."

Gelukkig weet je ongeveer wat je te wachten staat. Zes jaar geleden liep je de marathon voor de eerste keer, waarom wilde je toen meedoen?

"Ik had de marathon een keertje gezien en ik vond het geweldig hoe die mensen over die finish komen. Sommigen kussen zelfs de grond! Ik dacht: doe even normaal, je hebt alleen hardgelopen, waarom moet je zo overdreven reageren? Toen dacht ik: ik ga het ook een keertje doen. In 2013 liep ik de marathon voor het eerst en kwam 'de man met de hamer' bij 35 kilometer. Toen ik uiteindelijk over de Coolsingel naar de finish liep, dacht ik: wow, maar dit is echt heel tof! Het moment is moeilijk te beschrijven. Het is heel mooi én verslavend vandaar dat ik ieder jaar meedoe."

Waarom eigenlijk specifiek de marathon van Rotterdam?

"Er staan zoveel mensen aan de zijkanten mensen die me helpen, die mensen die slepen je er doorheen. Bijna overal heb je mensen staan en iedereen juicht je toe. Bij andere marathons heb je dat niet echt."

Wat zijn je doelen deze keer?

"Mijn doelstelling is om ooit een keer binnen drie uur te finishen. Dit keer hoop ik hem in 3:15 te lopen, 8 minuten sneller dan vorig jaar."

Vergeet je niet om ook een beetje te genieten?

"Ik geniet echt ieder moment. Ik krijg kippenvel als ik over de Erasmusbrug loop dan denk ik: we mogen weer! En als ik ben gefinisht, ben ik weer zo trots op jezelf."

Welke muziek staat er op je playlist?

"Ik zet de muziek van mijn groepslessen op, dat zorgt ervoor dat ik niet hoef na te denken hoe zwaar ik het heb. Ik zet het niet te hard, want ik wil ook iedereen zien en horen. De track die echt mijn nummer is, is Faster Than Lightning van Usain Bolt."

Wat is het eerste dat je gaat doen als je zondag weer gefinisht bent?

"Ik heb een traditie: bier drinken en daarna ga ik een hele grote friet met pindasaus halen. Dan ga ik op de bank liggen, naar de marathon kijken op televisie en nagenieten. Dinsdag sta ik gewoon weer les te geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie