STER Advertentie
STER Advertentie

Esther liep ongetraind de marathon om medaille aan zieke vriendin te geven

Maandag 8 april 2019 - 11:01 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De meeste mensen trainen maandenlang voor een marathon, maar Esther niet. Zij kocht vorige week een startbewijs voor de Rotterdam Marathon en stond gisteren ongetraind aan de finishlijn. Ze wilde namelijk een medaille halen voor haar beste vriendin Vivian, die darmkanker heeft. 

Laatste loper

"Vivian noemde de diagnose een ongetrainde marathon en zo kwam ik op het idee," legt Esther, die grote bewondering heeft voor de vechlust van haar vriendin, uit aan RTV Rijnmond

Het lukte Esther om zonder voorbereiding de 42,195 kilometer af te leggen en de medaille aan haar vriendin te overhandigen. Omdat ze de laatste loper was, werd ze - geheel volgens traditie - ook nog eens uitbundig binnengehaald met confetti, muziek en loeiende sirenes. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Inspirerende Jandino laat leerlingen huilen in 'De Klas'

  • Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

  • Er komen nóg twee projecten van Beyoncé op Netflix

  • Winne en Jayh zetten Rotterdam in de schijnwerpers

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.41600-esther-liep-ongetraind-de-marathon-om-medaille-aan-haar-zieke-vrienden-te-geven"}