STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdam verbiedt de verkoop van lachgas op evenementen

Rotterdam verbiedt de verkoop van lachgas op evenementen
ANP

Woensdag 24 juli 2019 - 14:38 uur

|

Door:

Milou

Op een feestje een ballonnetje bestellen is tegenwoordig al bijna net zo normaal als een biertje bestellen. Maar dat het gebruik van lachgas niet zonder gevaar is, zou je inmiddels wel moeten weten. Terwijl ministers uitzoeken of lachgas op de drugslijst kan komen, verbieden steeds meer gemeenten de verkoop ervan. Zo ook Rotterdam.

Lees ook: Kayla zit door lachgas in een rolstoel: "Van de ene op de andere dag kon ik niet meer lopen"

Overlast

Volgens burgemeester Aboutaleb veroorzaakt de verkoop en het gebruik van lachgas veel overlast. Het verkopen van de patronen en ballonnen bij evenementen en rond het strand van Nesselande is daarom per direct verboden en de politie kan vanaf nu dus ingrijpen als dit wel gebeurt. Ook in Utrecht geldt dit verbod op verschillende plaatsen in de stad.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Landelijk verbod?

Het gebruik van lachgas is in Nederland nog steeds legaal. Gemeenten en organisaties kunnen de handel op specifieke plekken wel verbieden, maar zolang er geen landelijk verbod is, kan er maar beperkt ingegrepen worden. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil - met het advies van deskundigen - gaan kijken wat het beste landelijke beleid is: verbieden of reguleren. Op NPO Radio 1 zei hij: "Jonge mensen hebben niet door hoe levensgevaarlijk, hoe dodelijk, de cocktail is van alcohol en lachgas of andere drugs".

Lees ook: Lachgas: toestaan of verbieden?

Populair op FunX.nl

  • Vrouw wil scheiden omdat echtgenoot te veel van haar houdt

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • 'Man overleden na mogelijke mishandeling in speeltuin'

  • 'Geslacht van kindje Chris Brown en Ammika Harris bekend'

  • Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

  • Eerste beelden Breaking Bad-film die binnenkort op Netflix verschijnt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.42966-rotterdam-verbiedt-de-verkoop-van-lachgas-op-evenementen"}