STER Advertentie
STER Advertentie

Trouwstoeten moeten in Rotterdam voortaan van tevoren gemeld worden

Trouwstoeten moeten in Rotterdam voortaan van tevoren gemeld worden
YouTube: lobke maxx

Donderdag 19 september 2019 - 10:53 uur

|

Door:

Milou

Om het overlast van trouwstoeten in Rotterdam tegen te gaan, moeten deze vanaf 2020 van tevoren gemeld worden. Ook mogen de stoeten niet meer in gesloten formatie rijden, ze mogen geen wegen meer blokkeren en ze moeten zich houden aan de verkeersregels. Dat heeft burgemeester Aboutaleb laten weten aan de gemeenteraad. Doe je dit niet, dan riskeer je een geldboete.

Overlast

De maatregel werd eerder deze maand al besproken. Er is namelijk vaak overlast van feestvierders die in auto's achter elkaar door de stad rijden en daarbij flink toeteren. Eind vorige maand werd een agent knock out-geslagen toen hij een trouwstoet controleerde wegens onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag. De dader is nog steeds voortvluchtig. Om een soortgelijk incident te voorkomen, wordt daarom nu deze meldplicht ingesteld.

In Antwerpen geldt al zo'n soortgelijke regel. Daar moet een stoet minstens zes weken van tevoren aangegeven worden, anders riskeer je een boete van 350 euro.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feestje binnen de regels

De trouwstoeten helemaal verbieden, is volgens Aboutaleb niet nodig. "Iedereen mag een feestje vieren in de stad, maar dan wel binnen de regels van de wet en zonder anderen daarbij tot overlast te zijn", aldus een woordvoerster van de burgemeester tegen het AD

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Bellator 230: Melvin Manhoef wint met knockout, Hesdy Gerges verliest