STER Advertentie
STER Advertentie

Vriend van overleden Raisa: "Niemand verdient het om zijn kind te moeten begraven"

Vriend van overleden Raisa: "Niemand verdient het om zijn kind te moeten begraven"
PolitieNL

Dinsdag 14 januari 2020 - 18:04 uur

|

Door:

Freek

Vorige week werd de 28-jarige dansdocente Raisa onder verdachte omstandigheden in het water gevonden op de Kop van Zuid bij het Hotel New York in Rotterdam. Ondanks pogingen tot reanimatie is zij enkele dagen later overleden in het ziekenhuis. In Jouw Stad Rotterdam kwam een vriend van Raisa, Jorge, langs met de vraag om hulp. Door middel van een crowdfunding probeert hij geld in te zamelen om de kosten van de uitvaart te dekken.

'Jorge: “De familie wil ik helpen met de kosten die ze maken bij de uitvaart”'

Het onderzoek loopt

Hoe Raisa in het water is beland is niet bekend. Op camerabeelden is te zien hoe Raisa op het Landverhuizersplein stond te praten met een man. Naderhand lopen zij allebei een andere richting op, vijf minuten later is te zien dat Raisa in het water terechtkomt. Wie de man precies is of waar hij zich bevindt is nog onbekend.

Nog een klap

De ouders van Raisa zijn overgevlogen uit hun woonplaats Curaçao. Bij aankomst in Nederland kregen de ouders nog een klap om te verwerken. Hun 37-jarige zoon, Rebert, wordt sinds donderdagochtend vermist. Hij is voor het laatst gezien bij zijn woning aan de Putsebocht in Rotterdam. Rebert woont in een woongroep waar hij dagelijks medicijnen slikt die hij dringend nodig heeft. Een zoektocht langs bekenden in Hoogvliet heeft tot nu toe niks opgeleverd. Als je zelf iets tegenkomt, meld het dan bij de politie van Rotterdam.

Vriend Jorge vraagt om hulp

Samen met een aantal vrienden is Jorge op het platform GoFundMe een inzamelingsactie gestart: “Ik vind dat geen enkele moeder of ouder zijn of haar kind zou moeten begraven, zeker niet in deze omstandigheden. Ik vind het dan ook een mooi gebaar om de ouders te helpen met het dekken van de kosten voor deze uitvaart”. Er is inmiddels al meer dan 6000 euro opgehaald, maar je kunt nog helpen.

Populair op FunX.nl

  • Boef en Selma Omari zijn officieel uit elkaar

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Kobe Bryant en 13-jarige dochter omgekomen bij helikoptercrash

  • Yannick (21) werkt 7 dagen per week: "Met toewijding kan je veel bereiken"

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • Oegandese klimaatactivist uit foto geknipt met Greta Thunberg