STER Advertentie
STER Advertentie

Vriend van overleden Raisa: "Niemand verdient het om zijn kind te moeten begraven"

Vriend van overleden Raisa: "Niemand verdient het om zijn kind te moeten begraven"
PolitieNL

Dinsdag 14 januari 2020 - 18:04 uur

|

Door:

Freek

Vorige week werd de 28-jarige dansdocente Raisa onder verdachte omstandigheden in het water gevonden op de Kop van Zuid bij het Hotel New York in Rotterdam. Ondanks pogingen tot reanimatie is zij enkele dagen later overleden in het ziekenhuis. In Jouw Stad Rotterdam kwam een vriend van Raisa, Jorge, langs met de vraag om hulp. Door middel van een crowdfunding probeert hij geld in te zamelen om de kosten van de uitvaart te dekken.

Het onderzoek loopt

Hoe Raisa in het water is beland is niet bekend. Op camerabeelden is te zien hoe Raisa op het Landverhuizersplein stond te praten met een man. Naderhand lopen zij allebei een andere richting op, vijf minuten later is te zien dat Raisa in het water terechtkomt. Wie de man precies is of waar hij zich bevindt is nog onbekend.

Nog een klap

De ouders van Raisa zijn overgevlogen uit hun woonplaats Curaçao. Bij aankomst in Nederland kregen de ouders nog een klap om te verwerken. Hun 37-jarige zoon, Rebert, wordt sinds donderdagochtend vermist. Hij is voor het laatst gezien bij zijn woning aan de Putsebocht in Rotterdam. Rebert woont in een woongroep waar hij dagelijks medicijnen slikt die hij dringend nodig heeft. Een zoektocht langs bekenden in Hoogvliet heeft tot nu toe niks opgeleverd. Als je zelf iets tegenkomt, meld het dan bij de politie van Rotterdam.

Vriend Jorge vraagt om hulp

Samen met een aantal vrienden is Jorge op het platform GoFundMe een inzamelingsactie gestart: “Ik vind dat geen enkele moeder of ouder zijn of haar kind zou moeten begraven, zeker niet in deze omstandigheden. Ik vind het dan ook een mooi gebaar om de ouders te helpen met het dekken van de kosten voor deze uitvaart”. Er is inmiddels al meer dan 6000 euro opgehaald, maar je kunt nog helpen.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef fixt samenwerking met Tory Lanez voor nieuw album

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Suriname versoepelt coronaregels

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'