STER Advertentie
STER Advertentie

Zomercarnaval Rotterdam afgelast door corona

Zomercarnaval Rotterdam afgelast door corona
ANP

Vrijdag 10 april 2020 - 14:18 uur

|

Door:

Thijn

De kogel is door de kerk: het Zomercarnaval in Rotterdam gaat niet door. Het spektakel zou 25 juli van start gaan, maar volgens de organisatie kunnen de groepen die zouden meedoen aan de 35e editie zich niet voorbereiden door de huidige coronaregels. Ook is het momenteel moeilijk om geldschieters te vinden.

Daarnaast is het nog altijd niet duidelijk of de regering in de toekomst toestemming geeft voor het doorgaan van evenementen als het Zomercarnaval, aangezien Rutte sprak over een 'anderhalve meter-samenleving'.

Ook Rotterdam Unlimited gaat niet door

Naast het Zomercarnaval is ook de straatfestivalweek Rotterdam Unlimited geschrapt. Die stond gepland van 21 tot en met 25 juli. "Het was voor zowel het bestuur van Zomercarnaval als de directie van Rotterdam Unlimited een moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing in deze onzekere tijden. Gezondheid en veiligheid voor zowel participanten, artiesten, crew en publiek zien wij als allerhoogste prioriteit; het voortzetten van de voorbereidingen zou niet getuigen van veel realiteitszin", zegt festivaldirecteur Guus Dutrieux in een statement.

Volgend jaar beter!

De volgende editie van Rotterdam Unlimited, met het jubileum van de Zomercarnaval Straatparade, vindt volgend jaar plaats van 27 tot en met 31 juli. Nog even geduld dus! 

Populair op FunX.nl

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

  • Mia Khalifa veilt 'beruchte' bril om geboorteland Libanon te steunen

  • Ophef: Trolls-pop maakt 'seksueel geluid' bij indrukken 'vagina-knop'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • EOTB-Yasmine deelt heftige beelden na zware mishandeling