STER Advertentie
STER Advertentie

Mondkapjes verplicht op drukke plekken in Rotterdam

Mondkapjes verplicht op drukke plekken in Rotterdam
Pexels

Donderdag 30 juli 2020 - 17:55 uur

|

Door:

Daisy

In Rotterdam is het vanaf komende woensdag verplicht om niet-medische mondkapjes te dragen op drukke plekken. Onder andere in winkelgebieden als de Coolsingel, de Lijnbaan en de overdekte winkelcentra Alexandrium en Zuidplein moet je vanaf dan verplicht een mondkapje op. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

lijst kan uitbreiden

De lijst met plekken waarop het dragen van een mondkapje verplicht is, wordt mogelijk nog uitgebreid. De verplichting geldt van 6.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds voor iedereen van dertien jaar en ouder. 

gouden regel: 1,5 meter

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van de veiligheidsregio, laat in een verklaring weten: "Mondkapjes kunnen in mijn ogen de urgentie op sommige plaatsen vergroten, naast de gouden regel van 1,5 meter afstand houden, hygiënemaatregelen en handhaving." Er was al bekend dat Aboutaleb aandrong op een verplichting van mondkapjes om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

rotterdam grootste brandhaard 

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is de afgelopen weken toegenomen. Rotterdam-Rijnmond is deze keer de grootste brandhaard met coronabesmettingen. Ongeveer een kwart van alle nieuwe gevallen van corona, wordt in Rotterdam en omstreken vastgesteld.

Vind jij het verplicht dragen van een mondkapje op drukke plekken goed of onzin?

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Cardi B begint Instagramaccount voor dochtertje Kulture (2)

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • Rutte niet blij met voetbalsupporters: "Gewoon je bek houden"

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'