STER Advertentie
STER Advertentie

VIDEO: Rechter legt Messi gevangenisstraf van 21 maanden op

VIDEO: Rechter legt Messi gevangenisstraf van 21 maanden op

Woensdag 6 juli 2016 - 13:38 uur

|

Door:

Burç

Een Spaanse rechter heeft besloten om voetballer Lionel Messi en zijn vader Jorge Messi een gevangenisstraf van 21 maanden op te leggen wegens belastingontduiking. Ook moet hij een boete van twee miljoen euro betalen. De kans dat Messi goed op zijn zeepjes moet letten in de cel is overigens klein. In Spanje hoef je niet de cel in als je geen strafblad hebt en een straf van minder dan twee jaar krijgt.

Belastingontduiking

De rechter acht bewezen dat Lionel Messi tussen 2007 en 2009 inkomsten uit sponsordeals heeft weggezet in offshorebedrijven in o.a. Uruguay, Belize en Zwitserland. Daardoor is de Spaanse belastingdienst vier miljoen euro misgelopen. Messi probeerde nog te schikken voor vijf miljoen euro, maar dat werd afgewezen.Messi kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit blijkt een dramatische maand voor Messi. Hij verloor anderhalve week geleden nog de finale van de Copa America met Argentinië. Direct daarna besloot de superster om afscheid te nemen als international.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Jay Z betaalt advocaat voor familie waarvan 4-jarig kind onder schot werd gehouden

  • Ibrahim Afellay keert terug bij PSV

  • Emotionele vader vermiste backpacker (18) vraagt WhatsApp om hulp

  • Vrouw bestelt Mariah Carey-taart, maar krijgt Marie Curie

  • Social Talk: deze artiesten genieten van hun welverdiende vakantie

  • 'Moordenaar die studente (21) doodstak werd verkeerd ingeschat door hulpverleners'

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.28412-video-lionel-messi-en-vader-moeten-21-maanden-de-cel-in"}