Sport

Badr Hari begint in april aan zijn celstraf van zeven maanden

  1. Newschevron right
  2. Badr Hari begint in april aan zijn celstraf van zeven maanden

In april begint Badr Hari met het uitzitten van zijn gevangenisstraf. De kickbokser heeft nog zeven maanden celstraf openstaan vanwege een aantal mishandelingen. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan de zware mishandeling van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink.

Mediachaos

Badr Hari's advocaat laat verder niets kwijt over de exacte startdatum en de plaats waar hij zijn straf zal uitzitten. Op deze manier kan de kickbokser in alle rust aan zijn celstraf beginnen en hopen ze de mediachaos achterwege te kunnen laten.

Twee jaar

In 2015 werd Badr veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij heeft al zeven maanden in voorarrest gezeten, maar de Hoge Raad in Den Haag besloot op 7 februari dat hij de resterende tijd alsnog moet uitzitten. Badr liet toen weten dat hij zo snel mogelijk wilde beginnen met zijn straf, het liefst binnen drie weken. Dat lukte niet, maar nu is Badr toch opgeroepen voor zijn celstraf.

ZEVEN MAANDEN

Tien maanden van zijn straf zijn voorwaardelijk, dus er blijven nog veertien maanden over. Hij heeft de helft hiervan al in voorarrest gezeten en begint in april met de laatste zeven maanden. Badr Hari zal dus rond november weer op vrije voeten zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie