STER Advertentie
STER Advertentie

Tsjetsjeense president wil MMA'ers laten vechten tot de dood

Tsjetsjeense president wil MMAers laten vechten tot de dood

Dinsdag 18 juli 2017 - 15:59 uur

|

Door:

Ginette

De omstreden president van Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, heeft weer een bizar plan liggen. Hij wil gevechten gaan organiseren zonder regels, totdat er één van de vechters overlijdt. Volgens de president zijn de Tsjetsenen de allerbeste vechters, maar krijgen alleen de westerse vechters aandacht. Daarom wil hij het tegendeel bewijzen. 

Dodelijke vechters

Kadyrov heeft een eigen vechtcompetitie opgericht, genaamd de Akhmat MMA. De Tsjetsjeense president garandeert dat hij de 'dodelijkste' kooivechters in huis heeft. Dat wil hij bewijzen door ze tegen UFC-vechters in de kooi te plaatsen.

''Er is geen jury en het gevecht kan niet worden stilgelegd. Dan zal iedereen zien dat wij de beste vechters hebben. [...] Het zou wel een spektakel opleveren, zo'n gevecht op leven en dood.''

Oorlog

In een interview met HBO Real Sports laat hij weten dat hij ervan overtuigd is dat zijn jonge vechters de strijd tot de dood sowieso zullen winnen, omdat ze zijn gehard door de jarenlange oorlog in Tsjetsjenië.

"Ik vecht al vanaf mijn vijftiende, ik weet wat oorlog is. Ik ben een uitstekend soldaat en goede strateeg. Ik hou van vechten, ben geboren en opgegroeid in de oorlog. Sterven tijdens een competitie, zou ik geweldig vinden." 

Liefde voor geweld

Het is niet de eerste keer dat Kadyrov onder vuur komt te liggen vanwege zijn liefde voor geweld. Eind vorig jaar liet hij zijn zoontjes van acht tot tien jaar vechten in een Mixed Martial Art-evenement. Er ontstond toen al veel ophef, omdat het gevecht er op dezelfde manier aan toeging als bij volwassen professionals.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Hartbrekend: Speler scoort en vertelt teamgenoot dat zijn vader net overleden is

  • Rihanna gebruikt Cho, Spanker en Stefflon Don-tune in Savage x Fenty-show

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Jennifer Lopez steelt Versace-show in haar beroemde groene Grammy-jurk