Sport

VIDEO: Zwemmer blijft uit protest 1 minuut stilstaan voor Barcelona

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Zwemmer blijft uit protest 1 minuut stilstaan voor Barcelona

De Spaanse zwemmer Fernando Álvarez vroeg de organisatie van het WK zwemmen voor veteranen om een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Toen dat werd geweigerd, besloot hij zelf alsnog een minuut stil te staan alvorens te beginnen met de wedstrijd. De beelden van de zwemmer die stijf op de zwembadrand blijft staan, terwijl zijn tegenstanders in actie schieten, gaan de wereld over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stilte

Aan de Spaanse krant El Español laat hij weten dat de aanslag in Barcelona hem heel erg heeft geraakt. Daarom besloot hij toch een minuut stilte te houden, maar dan op zijn eigen manier.

"Het was een dag die ons allemaal heeft geraakt. Ik vind een minuut stilte belangrijker dan alle gouden medailles in de wereld bij elkaar."

Geen tijd

Fernando begon met een lange achterstand. Zijn tijd werd uiteindelijk niet meegerekend. Bij de officiële uitslagen staat er achter zijn naam: 'geen tijd'. Fernando Álvarez zou in Boedapest zijn club Club Natacion Cadiz verdedigen op de 200 meter borstslag.

Ster advertentie
Ster advertentie