STER Advertentie
STER Advertentie

Mohammed Nouri: ''Elke dag ben ik bij mijn broertje en bid ik voor hem''

Mohammed Nouri: Elke dag ben ik bij mijn broertje en bid ik voor hem
ANP

Vrijdag 22 september 2017 - 17:44 uur

|

Door:

Ginette

Vorig jaar maakte Abdelhak Nouri zijn debuut bij Ajax. In de zomer van dit jaar gebeurde het meest onvoorstelbare: Nouri viel tijdens een wedstrijd neer op het veld en heeft daarbij ernstige, blijvende hersenschade opgelopen. RTL Nieuws sprak met zijn drie jaar oudere broer Nouri, die iedere dag bij Appie op bezoek gaat. 

''Hij is niet alleen mijn broertje, maar ook mijn beste vriend. We dragen dezelfde kleren, hebben dezelfde vrienden. Een betere band bestaat niet. We deden alles samen."

Elke dag bij Nouri

Mohammed was op vakantie in Turkije toen hij een telefoontje kreeg over wat er was gebeurd. Hij is onmiddellijk teruggevlogen en sinds dat moment staat hij elke dag aan het bed van Nouri. 

"Ik heb geen ruimte om andere dingen te doen. Misschien zou dat op een gegeven moment wel moeten, maar ik kan het nog niet. Het komt wel."

Landelijke steun

Heel Nederland leeft mee met Nouri en zijn naasten. Zo verzamelden fans en spelers zich bij het huis van de familie van Nouri en het voetbalplein waar Appie is opgegroeid. Mohammed laat aan RTL weten dat hij en zijn familie veel steun halen uit het massale medeleven.

"Het doet ons heel veel. We krijgen veel steunbetuigingen en van over de hele wereld wordt er voor mijn broertje gebeden. Dat is toch niet normaal. Een jongen van 20 jaar oud die de wereld zó kan verbinden."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blijven bidden

Hoe het nu met Nouri gaat, wil hij niet kwijt. Af en toe geeft de familie een update, maar ze willen niet dat mensen gaan speculeren. Ze vinden veel steun in hun geloof en blijven bidden op een goede afloop.

"In de tussentijd bidden we voor hem en wachten we af. We bidden iedere dag voor hem en vragen anderen dat ook te blijven doen. Van ons allemaal houdt God het meest van Appie, dat is een fijne gedachte."

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel