Sport

De keiharde realiteit: Het Nederlandse elftal kan wel inpakken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. De keiharde realiteit: Het Nederlandse elftal kan wel inpakken

Dat het Nederlandse voetbal suckt dit jaar, valt moeilijk te ontkennen. Maar nu heeft zelf nachtenlang duimendraaien geen zin meer. Alleen in theorie is een deelname aan het WK nog mogelijk, maar laten we eerlijk zijn: Nederland kan wel inpakken.

Zeven doelpunten

Oranje won gisterenavond in Borisov met 3-1 van Wit-Rusland, maar die uitslag stelde niks voor tegenover de 8-0 van Zweden tegen Luxemburg, een paar uur eerder. Dit enorme verschil heeft grote gevolgen voor Nederland. Alleen als ze aankomende dinsdag met zeven doelpunten verschil winnen tegen Zweden, kan er nog een play-off komen.

Allemaal naar huis

Aanvoerder Arjen Robben ziet ook in dat een WK-kwalificatie geen mogelijkheid maar is, maar hoopt toch op een mooie wedstrijd.

''Je moet altijd blijven gaan, tot de laatste minuut en we moeten proberen daar een goede wedstrijd van te maken. Maar je moet ook wel heel realistisch zijn. Normaal gesproken wordt verwacht dat je het niet hardop zegt, maar volgens mij mag je nu best zegen wat iedereen gewoon denkt, dat 6-0 gewoon niet te doen is. Maar desondanks, voor je eigen publiek, ik hoop dat de mensen toch naar het stadion komen. Wij kunnen niks anders doen dan voor onszelf, voor je eigen trots daar een goede wedstrijd van te maken. We kunnen wel allemaal jankend naar huis, maar er zullen toch een paar spelers het veld in moeten.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog eentje

En 6-0 is zelfs niet genoeg, hoewel Dick Advocaat dat ook in eerste instantie dacht. Maar toch blijft de bondscoach optimistisch: ''Nou, dan maken we er nog eentje bij.''

{facebookvideo "https://www.facebook.com/NOSSport/videos/1984191111797231/"}

Ster advertentie
Ster advertentie