Sport

Justin Kluivert in Tiki Taka Touzani: "Ik wil de beste van de wereld worden"

  1. Newschevron right
  2. Justin Kluivert in Tiki Taka Touzani: "Ik wil de beste van de wereld worden"

Touzani is terug met zijn programma Tiki Taka Touzani. Dit keer neemt Soufiane niemand minder dan Ajax-speler Justin Kluivert een dag op sleeptouw. Ze doen allerlei challenges, spreken over Justins legendarische vader en Justin probeert vermomd zo veel mogelijk panna's uit te delen in een winkelcentrum in Amstelveen.

Goals

De linksbuiten van Ajax heeft grote dromen: "Ik wil de beste voetballer van de wereld worden". Hij geeft toe dat hij wel een bepaald aangeboren voetbaltalent heeft. Maar dat is lang niet genoeg om zijn doel te bereiken.

"Als je de beste wil worden, moet je keihard trainen. Je moet het beste uit jezelf halen en voor de top gaan. Dat ga ik ook zeker doen."

Justin heeft een specifiek doel waar hij nog aan wil werken, en dat is: meer scoren. "Kijk naar Messi en Ronaldo, de besten van de wereld, zij scoren veel."

Hard werken

Op dit moment geeft de Ajax-aanvaller zichzelf niet meer dan een magere zes. "Maar ik ben nog jong, dus ik verwacht nog veel van mezelf." En dus doet de 19-jarige voetballer alles om beter te worden. En dat betekent ook dat hij, in tegenstelling tot de meeste leeftijdgenoten, het uitgaan links moet laten liggen. Maar daar heeft Justin geen problemen mee.

"Het plezier gaat nog komen. En op vakanties maak ik ook plezier. Je moet gewoon weten wanneer het kan en wanneer niet."

Acties maken

Justin houdt van acties maken en is geen onzekere speler. Hij zal niet snel na één foute actie, de rest van de wedstrijd op safe spelen.

"Als aanvaller moet je een beetje schijt in je spel hebben. Als je zes acties maakt en vijf mislukken er, maar één gaat er goed en je scoort. Dan heb je het toch goed gedaan."

Wat andere mensen daarvan denken, boeit hem niet. Maar er is één persoon wiens advies hij altijd ten harte zal nemen, en dat is natuurlijk zijn vader Patrick Kluivert. Alleen is zo'n beroemde voetballegende als vader nu een voordeel of nadeel? Justin vertelt dat hij hier heel nuchter in staat: "Het heeft me nooit dwarsgezeten, dus het is voor mij alleen maar een voordeel."

Shane

Touzani en Kluivert skypen ook nog even met broertje Shane. Het tienjarige jongetje speelt tegenwoordig in het jeugdelftal van FC Barcelona. In het aandoenlijke skypegesprek tussen de broers blijkt wel dat de twee veel van elkaar houden. Maar als Touzani aan Shane vraagt wie van de twee er beter is, komt Shane met een uitdagend antwoord: "Als ik eerlijk moet zijn is hij beter, maar... ik kom eraan!"

Ster advertentie
Ster advertentie