STER Advertentie
STER Advertentie

Het WK houdt op voor België: Frankrijk door naar de finale

Het WK houdt op voor België: Frankrijk door naar de finale
EPA

Dinsdag 10 juli 2018 - 22:08 uur

Frankrijk zit in de WK-finale! Het heeft helaas niet mogen baten voor België vanavond. Het was een wedstrijd vol kansen, mooie reddingen en gewaagde pogingen. Uiteindelijk was het goal van Umtiti net na de tweede helft genoeg voor de winst.

Onder leiding van coach Roberto Martínez wist België het dit WK ver te schoppen. Afgelopen vrijdag wist hij met zijn elftal ook één van de grootste voetballanden, Brazilië, te verslaan. Ook assistent-bondscoach Thierry Henry zette vanavond alles op alles tegen zijn thuisland. Toch was het team van Deschamps vanavond sterker. En dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd!

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel veel money

Ondanks het vertrek van België uit Rusland, heeft het land zich dit jaar meer dan ooit laten zien. Als echte underdogs wisten onze zuiderburen zich tot één van de grote teams te profileren. En dat is niet vreemd, als je kijkt naar de grote spelers die voor België uitkomen. De bedragen die op het veld staan, zijn dan ook bijna onvoorstelbaar. De Franse krant L'Équipe zocht uit dat het Belgische team een totale marktwaarde heeft van 695 miljoen. En dat is nog niets tegenover het Franse elftal dat goed is voor 1,04 miljard. Een totaal van 1,7 miljard op het veld vanavond dus.

Eén ding is zeker: wat hebben we genoten van de Rode Duivels! Tot over twee jaar op het EK... Wie weet, doen wij ook wel weer eens mee! 

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.38165-het-wk-houdt-op-voor-belgie-frankrijk-door-naar-de-finale"}