STER Advertentie
STER Advertentie

Nike zet door en releast commercial met Colin Kaepernick

Donderdag 6 september 2018 - 08:40 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nike heeft schijt aan kritiek en gaat gewoon door met Colin Kaepernick als het nieuwe gezicht van hun campagne. Ondanks de sneakers die verbrand werden door fans van Trump, vanwege het gebruik van een sporter die protesteerde tegen politiegeweld, heeft het sportmerk de campagnevideo doorgezet met de American Football-speler als voice-over.

Lees ook: Mensen verbranden Nike-sneakers en Colin Kaepernick is de 'oorzaak'

Wees groter dan de sport

Colin vertelt in de inspirerende video onder andere dat je niet op iemand hoeft te lijken, om iemand te zijn. Anders zijn is volgens hem goed en als een van de voorbeelden noemt hij Lebron James: "Wees niet de beste basketbalspeler van de planeet. Wees groter dan de sport." Daarmee refereert hij naar de school die Lebron James eerder dit jaar heeft geopend in Ohio.

Lees ook: LeBron James opent basisschool voor kinderen in z'n oude buurt

Vluchteling

Colin Kaepernick refereert in de video naar allerlei verschillende topsporters zoals de vluchteling Alphonso Davies die nu voor het Canadese voetbalelftal speelt. Over hem zegt hij: "Als je als vluchteling wordt geboren, laat je dan niet tegenhouden om voetballer te worden voor het nationale team - op je zestiende." Ook Serena Williams die opgroeide in Compton en Shaquem Griffin die American Football speelt met een geamputeerde arm worden geroemd in de video.

Knielen

In de commercial roept Colin Kaepernick mensen op om in zichzelf te geloven, precies zoals hij ook deed: "Geloof in iets, zelfs als je daar alles voor moet opofferen", zegt hij in de video. Hij knielde voor het volkslied en protesteerde zo tegen politiegeweld. Sinds zijn contract werd ontbonden, komt de quarterback nergens meer aan de bank. Toch heeft het hem ook iets opgeleverd. Naast respect is hij het wereldwijde gezicht van het grootste Amerikaanse sportmerk.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Eerste kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik geboren

  • Sammy (18) uitgescholden voor zwartjoekel: "Racisme nog steeds aanwezig in Nederland"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Famke Louise reageert bij 'Jinek' op kritiek #ikdoenietmeermee-actie