STER Advertentie
STER Advertentie

Oranje loot Engeland in halve finale Nations League

Oranje loot Engeland in halve finale Nations League
ANP

Maandag 3 december 2018 - 16:04 uur

|

Door:

Burç

Memphis Depay, Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en alle anderen van het Nederlands elftal mogen hun borst natmaken, want Engeland is de tegenstander van Oranje in de halve finale van de Nations League. Na een moeilijke poule met Frankrijk en Duitsland zijn de Engelsen de volgende zware tegenstander in het gloednieuwe toernooi. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Zwitserland.

Wedstrijden in juni

Het Nederlands elftal speelt de halve finale van de Nations League op donderdag 6 juni in het Portugese Guimarães. De andere halve finale vindt een dag eerder plaats. De finale wordt 9 juni gespeeld in het Estádio do Dragão van FC Porto.

Oranje speelt om Miljoenen

De Nations League heeft niets met plaatsing voor een EK of WK te maken, maar winst kan Oranje een flink geldbedrag opleveren. De winnaar van de Final Four krijgt 4,5 miljoen euro, het land dat tweede wordt ontvangt 3,5 miljoen euro. Voor de derde en vierde plaats heeft de UEFA 2,5 miljoen euro en 1,5 miljoen euro gereserveerd.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie gaat de halve finale winnen?

Populair op FunX.nl

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Boef kocht deze villa voor ruim 1,43 miljoen euro

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Deze drieling werd bij geboorte gescheiden voor een geheim experiment en wist dat niet

  • Willem-Alexander verrast moslims met bezoek tijdens iftar

  • Dochter (11) Jennifer Lopez laat zangkunsten horen en het is prachtig

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.39935-oranje-loot-engeland-in-halve-finale-nations-league"}