Sport

Ajax-keeper Onana uitgeroepen tot 'beste keeper van Afrika'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-keeper Onana uitgeroepen tot 'beste keeper van Afrika'

De 22-jarige Ajax-speler André Onana is uitgeroepen tot beste keeper van Afrika. Volgens de jury is de uit Kameroen afkomstige voetballer een van de snelst rijzende sterren van Afrika. Aan de Telegraaf liet Onana weten de titel heel eervol te vinden: "Dit geeft me nog meer motivatie om keihard te werken. Ik wil prijzen winnen met Ajax en streef ernaar de beste keeper van de wereld te worden."

Dankbaar

Eind vorig jaar vertelde Onana aan de Spaanse sportkrant Marca dat hij Ajax en Nederland dankbaar is voor de kans die ze hem geven. "Het is niet makkelijk dat bij een club als Ajax een gekleurde doelman van twintig jaar de kans krijgt. Ik zie dat bij andere clubs niet gebeuren", aldus André. In 2017 werd door oud-voetballer en -trainer Piet Schrijvers nog geopperd om voor Onana een Nederlands paspoort te regelen zodat hij voor het Nederlands elftal kan uitkomen. Nu speelt hij voor het elftal van Kameroen en in februari zal Onana zijn kwaliteiten weer kunnen laten zien tijdens de achtste finale van de Champions League tussen Ajax en Real Madrid.

Dubbel prijS

André Onana heeft nóg een titel gekregen, namelijk die van beste Ontembare Leeuw. Dit is de prijs voor de beste voetbalspeler van Kameroen. De bijnaam van het elftal van het Afrikaanse land is namelijk de Ontembare Leeuwen.

Ster advertentie
Ster advertentie