STER Advertentie
STER Advertentie

Arsenal-doelman Petr Cech kondigt pensioen aan

Arsenal-doelman Petr Cech kondigt pensioen aan
AFP

Dinsdag 15 januari 2019 - 13:08 uur

|

Door:

Burç

Arsenal-doelman Petr Cech gaat na dit seizoen met pensioen! De 36-jarige doelverdediger met de beroemde helm kondigde vandaag via Twitter aan dat hij afscheid neemt van de voetbalvelden: "Dit is mijn twintigste jaar als professional en het is ook alweer twintig jaar geleden dat ik mijn eerste profcontract tekende, dus dit voelt als het juiste moment om aan te kondigen dat ik aan het eind van dit seizoen met pensioen ga".

Alles bereikt en gewonnen

Petr Cech schrijft verder in het bericht op Twitter dat hij alles heeft bereikt en gewonnen in de vijftien jaar dat hij in de Engelse Premier League heeft gespeeld. Het aangekondigde afscheid betekent overigens niet dat de topkeeper de komende maanden voor spek en bonen gaat trainen of spelen, want zo zit Cech duidelijk niet in elkaar: "Ik blijf hard werken bij Arsenal en hopelijk winnen we nog een prijs dit seizoen. Daarna kijk ik uit naar hetgeen wat het leven buiten het veld voor mij in petto heeft." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijzenkast

Petr Cech heeft in de afgelopen twintig jaar bij clubs als Arsenal, Chelsea, Stade Rennes, Sparta Praag en Chmel Blsany een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar weten te keepen. Zo werd hij maar liefst vier keer landskampioen met Chelsea en won met dezelfde club in 2012 de Champions League en een jaar later de Europa League. Daarnaast won hij vijf keer de F.A. cup, drie keer de League Cup en zes keer de Engelse Supercup.

Persoonlijke prijzen

Persoonlijke prijzen heeft Cech ook genoeg in zijn prijzenkast. Als doelman van Chelsea werd hij in 2005 verkozen tot wereldkeeper van het jaar. Bij zijn oude club Chelsea werd hij zeven keer tot voetballer van het jaar gekozen. En in zijn vaderland Tsjechië werd Cech eveneens zeven keer tot voetballer van het jaar gekozen.

De helm van Cech

Petr Cech heeft een prachtige carrière waar hij met trots naar kan terugkijken, maar waarom draagt de doelman altijd een helm op het veld? Die vraagt houdt mensen met FIFA 19 zelfs bezig, want daarin duikt hij zelfs met een helm op tijdens transferonderhandelingen. Dat zit zo in 2006 kwam Petr Cech tot botsing met Stephen Hunt in een wedstrijd met Reading. Hij liep daarbij een schedelbasisfractuur op en er werd zelfs voor zijn leven gevreesd. Maanden later keerde hij terug op het voetbalveld, maar dan met een helm. Nog zo'n botsing kan namelijk een dodelijk gevolg hebben voor Cech.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • WhatsApp krijgt advertenties

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.40546-arsenal-doelman-petr-cech-kondigt-pensioen-aan"}