STER Advertentie
STER Advertentie

Ronaldo moet boete van bijna 19 miljoen euro betalen

Ronaldo moet boete van bijna 19 miljoen euro betalen
AFP

Dinsdag 22 januari 2019 - 13:49 uur

|

Door:

Elize

Cristiano Ronaldo verscheen vandaag lachend met zijn vriendin Georgina Rodriguez bij de rechtbank in Madrid. Hij kreeg daar te horen dat hij een boete van 18,8 miljoen euro moet betalen voor belastingfraude. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar, die hij niet hoeft uit te zitten, omdat het zijn eerste overtreding onder de Spaanse wet is. De Portugese voetballer liet eerder al weten dat hij de straf zou accepteren. 

fraude

Ronaldo heeft volgens de aanklacht gebruikgemaakt van een bedrijf op de Maagdeneilanden om bepaalde inkomsten niet te hoeven opgeven aan de belasting. Daarnaast heeft hij een deel van zijn inkomsten verkeerd doorgegeven, zodat hij minder belasting hoefde te betalen. Dat gebeurde in de tijd dat hij nog bij Real Madrid speelde. Hij zou in totaal 14,7 miljoen euro aan belastingen ontdoken hebben.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Geblokkeerde 'te spannende clip' Famke Louise en Poke nu tóch online

  • Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

  • Zo krijg je géén BKR-registratie voor je smartphone abonnement

  • Dit zijn de 5 grootste trends van WOO HAH!

  • Mula B is vader geworden

  • 15 dingen waar je (niet) tegenaan loopt als je kleiner bent dan 1.60m

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.40635-ronaldo-moet-boete-van-bijna-19-miljoen-euro-betalen"}