STER Advertentie
STER Advertentie

Giovanni van Bronckhorst eind van het seizoen weg bij Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst eind van het seizoen weg bij Feyenoord
ANP

Donderdag 24 januari 2019 - 12:18 uur

|

Door:

Elize

Feyenoord heeft bekendgemaakt dat Giovanni van Bronckhorst de club gaat verlaten aan het einde van het seizoen. De Rotterdammer werd in 2015 aangesteld als hoofdtrainer van Feyenoord.

Prijzen

Onder leiding van Van Bronckhorst won Feyenoord vijf prijzen. Drie keer won de club de KNVB Beker, één keer de Johan Cruijfschaal en de meest memorabele prijs zal toch wel de landstitel zijn. In 2017 werd de club uit Rotterdam voor het eerst sinds achttien jaar weer landskampioen.  

Lees ook: VIDEO: Feyenoord voor vijftiende keer landskampioen van Nederland!

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Feyenoord in zijn hart

De reden dat Van Bronckhorst ermee stopt is dan ook dat hij het 'zo goed' vindt. Dat betekent echter niet dat het een makkelijke keuze voor hem was. "Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen."

Motivatie

Van Bronckhorst is gemotiveerd om het huidige seizoen nog tot een succesvol einde te brengen, dat vertelt hij aan de directie: "Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit."

Who's next?

Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord, is blij dat Van Bronckhorst al zo vroeg in het seizoen heeft aangegeven te willen stoppen. "Dit geeft ons de tijd om een geschikte opvolger te vinden." Volgens Van Geel zijn er nog geen serieuze kandidaten: "Wij zijn zo ver nog niet. We nemen echt de rust en de tijd om zorgvuldig af te wegen wat straks het beste voor Feyenoord is."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • WhatsApp krijgt advertenties

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.40665-giovanni-van-bronckhorst-eind-van-het-seizoen-weg-bij-feyenoord"}