STER Advertentie
STER Advertentie

Bokser Tyson Fury doneerde 8 miljoen aan inkomsten van gevecht aan goed doel

Dinsdag 12 februari 2019 - 11:20 uur

|

Door:

Elize

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bokser Tyson Fury bevestigt dat hij de totale inkomsten van het gevecht tegen Deontay Wilder gedoneerd heeft aan een goed doel. De Britse Gypsy King stond in december in de ring tegen de Amerikaanse Wilder. De langverwachte wedstrijd tussen de twee zwaargewichten eindigde onbeslist. 

Geen schouderklopje

De 30-jarige Fury verdiende met de wedstrijd ruim 8 miljoen euro. Tijdens een Q&A in Cardiff vorige week vertelde hij dat hij dit bedrag weggegeven had aan een goed doel, nadat een fan hem ernaar vroeg. "Ik heb inderdaad mijn inkomsten weggegeven, maar ik doe dat niet om een schouderklopje te krijgen. Ik doe het om mensen te helpen, maar ik wil er geen lof voor terug, ik wil geen weldoener genoemd worden."

Verslaving

Het geld heeft Fury gedoneerd aan verschillende organisaties die onderdak bieden aan herstellende alcohol- en drugsverslaafden. De bokser vocht de afgelopen jaren zelf tegen verslaving en een ernstigs depressie. Hij nam in 2016 gedwongen afscheid van het boksen. Het gevecht tegen Wilder was zijn grote comeback. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

  • Rapper Sjors valt Tim Hofman aan in nieuwe #BOOS-aflevering

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.40901-bokser-tyson-fury-doneerde-8-miljoen-aan-inkomsten-van-gevecht-aan-goed-doel"}