STER Advertentie
STER Advertentie

Rico of Badr maakt niet uit, Jamal Ben Saddik gaat voor de wereldtitel

Woensdag 13 februari 2019 - 20:07 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jamal Ben Saddik gaat dit jaar voor de wereldtitel en neemt geen genoegen met minder. Dat vertelde hij bij Andy in de Auto. "Ik ga alles op alles zetten. Het maakt mij niet uit wie er als eerste komt. Of dat nou Rico is, Badr is, ik ga alles slopen en proberen die wereldtitel te pakken."

Alles voor de fans

Jamal Ben Saddik stapte samen met oud-wereldkampioen Faldir Chabri bij Andy en vertelde onder andere over het GLORY-toernooi dat hij ondanks een gebroken hand wist te winnen. Jamal vertelde Andy dat hij doorging met een gebroken hand voor zijn fans. "Het was alles of niets, los van het prijzengeld en de kampioensgordel. Ik kon mijn fans niet teleurstellen."

Lees ook: FunX Report: Jamal Ben Saddik denkt dat hij een dubbele armbreuk heeft

Wereldtitel

Al vanaf jongs af aan droomt Jamal Ben Saddik van de wereldtitel en daar ligt nu ook zijn focus volledig op: "Mijn doel is wereldkampioen worden. Ik ga nu voor niets minder dan dat. Dat is mijn droom sinds jongs af aan. Ik zou echt met teleurstelling leven als ik daar bijna zou komen, maar net niet zou halen."

Vader als steunpilaar

Een van de grootste steunpilaren van Jamal Ben Saddik is zijn vader. "Mijn vader bracht mij op achtjarige leeftijd al naar de sportschool, omdat hij mij niet op straat wilde tegenkomen. Mijn vader heeft mij altijd gesteund met kickboksen. Hij was bij elke training en heeft nooit een training gemist. Hij was altijd bij mijn trainingen aanwezig." Jamals vader heeft vliegangst, maar toch komt hij naar alle wedstrijden van zijn zoon in België, Nederland en Frankrijk kijken.

Kanker

Natuurlijk heeft Andy het met Jamal Ben Saddik ook over de ziekte kanker die hij heeft gehad. Ze hebben het over de eerste keer dat kanker bij hem ontdekt werd, maar hij weigert het overwinnen te noemen: "Zoiets kan je niet overwinnen. Ik ben dankbaar voor alles, maar het is een test voor mij. Mijn resultaten zijn stabiel en ik voel mij gezond. Het is beter als daarvoor, maar dat ik twee keer kanker heb overwonnen zijn verhalen die niet echt zijn. Je kan zoiets niet overwinnen." Jamal heeft grote wedstrijden gewonnen, maar de wedstrijd tegen kanker noemt hij van een ander niveau: "Dat is moeilijker dan alles."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden