Sport

Rico of Badr maakt niet uit, Jamal Ben Saddik gaat voor de wereldtitel

  1. Newschevron right
  2. Rico of Badr maakt niet uit, Jamal Ben Saddik gaat voor de wereldtitel

Jamal Ben Saddik gaat dit jaar voor de wereldtitel en neemt geen genoegen met minder. Dat vertelde hij bij Andy in de Auto. "Ik ga alles op alles zetten. Het maakt mij niet uit wie er als eerste komt. Of dat nou Rico is, Badr is, ik ga alles slopen en proberen die wereldtitel te pakken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles voor de fans

Jamal Ben Saddik stapte samen met oud-wereldkampioen Faldir Chabri bij Andy en vertelde onder andere over het GLORY-toernooi dat hij ondanks een gebroken hand wist te winnen. Jamal vertelde Andy dat hij doorging met een gebroken hand voor zijn fans. "Het was alles of niets, los van het prijzengeld en de kampioensgordel. Ik kon mijn fans niet teleurstellen."

Wereldtitel

Al vanaf jongs af aan droomt Jamal Ben Saddik van de wereldtitel en daar ligt nu ook zijn focus volledig op: "Mijn doel is wereldkampioen worden. Ik ga nu voor niets minder dan dat. Dat is mijn droom sinds jongs af aan. Ik zou echt met teleurstelling leven als ik daar bijna zou komen, maar net niet zou halen."

Vader als steunpilaar

Een van de grootste steunpilaren van Jamal Ben Saddik is zijn vader. "Mijn vader bracht mij op achtjarige leeftijd al naar de sportschool, omdat hij mij niet op straat wilde tegenkomen. Mijn vader heeft mij altijd gesteund met kickboksen. Hij was bij elke training en heeft nooit een training gemist. Hij was altijd bij mijn trainingen aanwezig." Jamals vader heeft vliegangst, maar toch komt hij naar alle wedstrijden van zijn zoon in Belgiƫ, Nederland en Frankrijk kijken.

Kanker

Natuurlijk heeft Andy het met Jamal Ben Saddik ook over de ziekte kanker die hij heeft gehad. Ze hebben het over de eerste keer dat kanker bij hem ontdekt werd, maar hij weigert het overwinnen te noemen: "Zoiets kan je niet overwinnen. Ik ben dankbaar voor alles, maar het is een test voor mij. Mijn resultaten zijn stabiel en ik voel mij gezond. Het is beter als daarvoor, maar dat ik twee keer kanker heb overwonnen zijn verhalen die niet echt zijn. Je kan zoiets niet overwinnen." Jamal heeft grote wedstrijden gewonnen, maar de wedstrijd tegen kanker noemt hij van een ander niveau: "Dat is moeilijker dan alles."

Ster advertentie
Ster advertentie