STER Advertentie
STER Advertentie

Wedstrijd Bayern München niet op Iraanse zender wegens vrouwelijke scheidsrechter

Wedstrijd Bayern München niet op Iraanse zender wegens vrouwelijke scheidsrechter
EPA

Zondag 17 februari 2019 - 15:47 uur

|

Door:

Burç

De Iraanse staatstelevisie IRIB zou het duel dat vrijdagavond tussen FC Augsburg en Bayern München plaatsvond (2-3) uitzenden, maar dit ging kort voor de wedstrijd niet door vanwege de aangestelde scheidsrechter. Arbiter Bibiana Steinhaus is een vrouw en het tonen van een vrouwelijke scheidsrechter in een korte broek en mogelijk korte mouwen zou de normen en waarden van het land kunnen schaden, volgens Iraanse media.

Bedekken

In Iran moeten vrouwen zich bedekken en die regel wordt ook gehandhaafd op de televisiekanalen. Fans van Bayern München schrijven op Twitter dat de clubs een statement zouden moeten uitbrengen waarin ze zich uitspreken tegen de beslissing van de Iraanse staatstelevisie.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duivel in clublogo

Bayern München is overigens niet de eerste voetbalclub die met censuur te maken heeft gekregen in Iran. Manchester United overkwam ook al eerder iets vreemds toen hun wedstrijd werd uitgezonden op de Iraanse staatstelevisie. Het logo van de Engelse grootmacht bleek toen vervangen door een oud clublogo, omdat er in het meest recente logo een rode duivel te zien is. En dergelijke symbolen zijn ten strengste verboden in het streng islamitische Iran.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

  • Rapper Sjors valt Tim Hofman aan in nieuwe #BOOS-aflevering

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.40981-wedstrijd-bayern-muenchen-niet-op-iraanse-zender-wegens-vrouwelijke-scheidsrechter"}