Sport

PSV en Feyenoord spelen gelijk in Eindhoven

1. Newschevron right
  2. PSV en Feyenoord spelen gelijk in Eindhoven

De topwedstrijd tussen PSV en Feyenoord is zondagmiddag geëindigd in 1-1. Na 59 minuten kreeg Sven van Beek een rode kaart, maar de Rotterdammers wisten twaalf minuten later toch te scoren. Nicolai Jörgensen schoot in de 71ste minuut de 0-1 binnen. Een minuut later stond het echter al 1-1 in het Philips Stadion, dankzij een doelpunt van Hirving Lozano.

Ajax kruipt dichterbij

Voor PSV betekent het gelijkspel dat de voorsprong op Ajax is geslonken tot twee punten. De Amsterdammers wonnen eerder vandaag met 1-5 bij ADO Den Haag. Het doelsaldo van de Amsterdammers is bovendien beter: (Ajax 82-20, PSV 74-16).

Derde plaats

Feyenoord moet nu oppassen om de derde plaats in de Eredivisie niet te verliezen. AZ neemt het om 16:45 uur op tegen Willem II en bij winst naderen de Alkmaarders de Rotterdammers tot een punt. De club die aan het einde van de rit derde staat, mag de Europa League in.

PSV of Ajax?

Met nog elf wedstrijden te gaan lijkt de Eredivisie af te stevenen op een paar spannende laatste weken waarin PSV en Ajax gaan vechten voor het kampioenschap. Wie denk jij dat uiteindelijk landskampioen wordt?