STER Advertentie
STER Advertentie

Topvoetballer wil om prachtige reden pas trouwen na voetbalcarrière

Topvoetballer wil om prachtige reden pas trouwen na voetbalcarrière
AFP

Zondag 10 maart 2019 - 15:32 uur

|

Door:

Burç

De Zuid-Koreaanse topvoetballer Son Heung-min speelt bij Tottenham Hotspur bijna wekelijks de sterren van de hemel en daar doet hij werkelijk alles voor. In een interview met The Guardian vertelt Son waarom hij pas na zijn carrière wil trouwen en waarom hij zich verantwoordelijk voelt richting Zuid-Korea.

Liefdesadvies van papa

Son Heung-min is al 26 jaar oud, maar leeft in Engeland gewoon samen met zijn ouders in een appartement. Zijn vader was ooit zijn trainer, maar is nu vooral zijn adviseur. Zelfs in de liefde. Zo tipte zijn vader hem om pas na zijn actieve voetbalcarrière te trouwen. En dat advies volgt Son maar al te graag op.

Voetbal op #1

"Mijn vader adviseert om na mijn carrière pas te trouwen en dat ben ik helemaal met hem eens", zegt Son. "Als je trouwt staan je familie, vrouw en kinderen op één en dan pas komt het voetbal. Ik wil zeker weten dat voetbal op één staat zolang ik op topniveau speel. Je weet niet hoe lang dat duurt, maar als je op je 34ste of 35ste met pensioen gaat, dan heb je nog genoeg tijd met je familie."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daten

Dat hij niet trouwt, betekent niet dat Son Heung-min niet aan daten doet. Hij zit op liefdesgebied niet stil en date erop los en met andere Koreaanse beroemdheden. Zo zijn popsterren Bang Min-ah en Yoo So-young ex-vriendinnen van hem.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zuid-Korea

Voetballen doet Son Heung-min niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn vaderland. Als topvoetballer wordt hij ook op de voeten gevolgd door zijn landgenoten uit Zuid-Korea. Er zijn altijd wel Koreaanse fans en vlaggen bij de wedstrijden. Zijn wedstrijden worden in zijn thuisland uitgezonden, maar ondanks dat dat vaak 's nachts is worden ze volop bekeken. En mede daarom voelt Son een soort verantwoordelijkheid richting Zuid-Korea: "Ik moet het ze terugbetalen. Dat is heel wat verantwoordelijkheid, maar ik moet wel."

Populair op FunX.nl

  • Onderzoek wijst uit: zo ziet een gameverslaafde er over 20 jaar uit

  • Dit is waarom Famke Louise alles van Instagram heeft verwijderd

  • Atalay (22) werd paar uur voor geboorte zoon doodgereden in Amsterdam

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral