STER Advertentie
STER Advertentie

Zinedine Zidane keert terug naar Real Madrid

Zinedine Zidane keert terug naar Real Madrid
EPA

Maandag 11 maart 2019 - 18:57 uur

|

Door:

Milou

Real Madrid heeft Zinedine Zidane, die vorig jaar mei de club verliet, teruggehaald als trainer. Santiago Solari, wiens positie als trainer al langer onstabiel was, is ontslagen. De Argentijn coachte afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd voor het team.

geruchten

Twee weken geleden ging het gerucht dat Zidane naar het Italiaanse Juventus zou gaan. Daar speelt Ronaldo momenteel, die kort na Zidane ook bij Real vertrok. De Spaanse club bevestigt nu echter dat de gewilde trainer na minder dan een jaar toch echt terugkeert naar Madrid.

Lees ook: GERUCHT: 'Zidane en Marcelo naar Juventus'

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bergafwaarts

Sinds het vertrek van de Franse Algerijn ging het bergafwaarts met Real Madrid. Zowel Solari als Lopetegui kregen het niet voor elkaar. Momenteel staan ze met twaalf punten achter op FC Barcelona en zijn ze uitgeschakeld voor de Spaanse beker. Na het verlies tegen Ajax van vorige week, liggen ze ook uit de Champions League.

Lees ook: Ajax vermorzelt Real Madrid en gaat door naar de kwartfinale van de Champions League  

negen titels

Zidane stapte vorig jaar vrij plotseling op als trainer bij Real. Onder zijn tweeënhalf jaar durende leiding won de Spaanse ploeg destijds drie keer de Champions League. Ook werd Zidane als trainer één keer landskampioen, won hij één keer de Spaanse beker, twee keer de Europese Supercup en twee keer het WK voor clubs. In totaal was hij dus goed voor maar liefst negen titels.

Populair op FunX.nl

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Ook mannen worden ongewenst betast op feestjes: "Ze pakte me vol op mijn bek"

  • Nomineer je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards

  • Onderzoek naar etnisch profileren bij Belastingdienst

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Monica Geuze en Remy Bonjaski rijden over de gevaarlijke wegen van Oeganda

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.41254-zinedine-zidane-keert-terug-naar-real-madrid"}