Sport

1. Newschevron right
  2. Indrukwekkend eerbetoon aan slachtoffers 24 Oktoberplein bij FC Utrecht - Feyenoord

Voor de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord werd een prachtig eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de verschrikkelijke gebeurtenis die op 18 maart plaatsvond op het 24 Oktoberplein.

Indrukwekkende minuut stilte

Voor de overledenen werden fakkels aangestoken in de Galgenwaard, er was een geweldig groot spandoek op de tribunes met daarop de tekst 'Utrecht buigt nooit', zangeres Pia Latoya zong het nummer Amazing Grace en duizenden toeschouwers hielden sjaaltjes boven hun hoofd tijdens een indrukwekkende minuut stilte.

18de minuut

In de achttiende minuut werd opnieuw stilgestaan bij het schietincident. Alle spelers stopten met voetballen en applaudisseerden een minuut lang voor de hulpverleners die 18 maart als eerste op de plek des onheils aan waren gekomen.

Eindstand

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord eindigde overigens in een late 3-2 overwinning van FC Utrecht, dankzij doelpunten van Urby Emanuelson, Sander van der Streek en Tim Letschert. Aan Feyenoord-kant scoorden Sam Larsson en Robin van Persie.