Sport

Ajax wint topper van PSV ondanks rode kaart

1. Newschevron right
  2. Ajax wint topper van PSV ondanks rode kaart

Ajax heeft thuiswedstrijd tegen PSV gewonnen met 3-1. Door de winst wordt het gat met de Eindhovenaren verkleind tot twee punten. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg, wordt het toch nog spannend in de Eredivisie.

Rode kaart

Ajax stond na de eerste helft met 1-0 voor, dankzij een eigen doelpunt van Daniel Schwaab, maar een kwartier na rust trok Luuk de Jong de stand gelijk. Dat was kort nadat Mazraoui een rode kaart had ontvangen. In eerste instantie kreeg de voetballer van Ajax geel, maar na tussenkomst van de VAR besliste de scheidsrechter dat er sprake was van een overtreding die bestraft moest worden met een rode prent.

Strafschop

In de zeventigste minuut mocht Ajax aanleggen voor een strafschop, omdat Daniel Schwaab het been van David Neres wegveegde. Dusan Tadic schoot de tweede treffer vervolgens binnen vanaf elf meter. Diep in blessuretijd klaarde David Neres zelf het klusje, door de 3-1 binnen te schieten.