STER Advertentie
STER Advertentie

KNVB verplaatst hele competitieronde door succes van Ajax

KNVB verplaatst hele competitieronde door succes van Ajax
AFP

Donderdag 18 april 2019 - 17:29 uur

|

Door:

Burç

Mocht je je in de week van 28 april afvragen waarom er geen enkele wedstrijd in de Eredivisie wordt gespeeld, dan is het antwoord simpel: de hele speelronde is verplaatst naar 15 mei. Dat heeft de KNVB gedaan om Ajax even te laten bijkomen in een superdruk speelschema waarin ze onder andere de bekerfinale spelen en in de halve finale van de Champions League uitkomen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Competitieronde verplaatsen

De KNVB kon geen alternatieve datum vinden voor De Graafschap-Ajax dat in eerste instantie op 28 april plaats zou vinden. Vandaag werd bekend dat Ajax het twee dagen later op 30 april opneemt tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Daarom werd er naar een andere datum gezocht voor het competitieduel. Die kon niet gevonden worden rond dezelfde datum en daarom is besloten om de hele competitieronde te verplaatsen naar 15 mei en daarmee ook direct de laatste week van te maken.

Druk voor De Graafschap

Eigenlijk wilde de KNVB de competitiewedstrijd naar 26 april verplaatsen, maar daar ging De Graafschap niet mee akkoord. Dan moesten de Superboeren drie belangrijke wedstrijden spelen in zes dagen en ze konden de veiligheid in en om het stadion niet garanderen, door de koningsnacht die die avond plaats gaat vinden.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Woning en auto van Lexxxus beschoten

  • VIDEO: PlayStation 5 laadt veel sneller dan PS4 Pro

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Nomineer je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards

  • Ga als een gladiator de strijd tegen kaalheid aan!

  • Releasedatum John Wick: Chapter 4 bekendgemaakt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.41746-knvb-verplaatst-hele-competitieronde-van-28-april-door-ajax"}