Sport

Badr Hari 19 maanden geschorst wegens dopinggebruik

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Badr Hari 19 maanden geschorst wegens dopinggebruik

Een partij tussen Badr Hari en Rico Verhoeven zal de komende maanden zeker niet plaatsvinden. Badr Hari mag namelijk niet uitkomen in wedstrijden van Glory, wegens een schorsing van 19 maanden door gebruik van doping. Zowel Badr Hari als Hesdy Gerges werden na hun partij tijdens GLORY 51, betrapt op het gebruik van doping. Wat ze precies zouden hebben gebruikt is niet bekendgemaakt. Het gevolg hiervan is dat de wedstrijd tussen Hari en Gerges geen officiële winnaar meer heeft.

Hesdy blijft ontkennen

De schorsing van Badr Hari ging al in op 7 mei 2018, dus dat betekent dat de kickbokser aan het einde van dit jaar weer in actie mag komen. Hesdy Gerges heeft het gebruik van verboden middelen ontkend en heeft zijn twijfels bij de uitslag. Het leverde hem uiteindelijk ook geen schorsing op. Hij kwam er vanaf met een officiële waarschuwing van de Dopingautoriteit. Naast Badr Hari en Hesdy Gerges hebben de Braziliaanse Ariel Machado en de Kroatische Mladen Brestovac ook een straf opgelegd gekregen. Machado wordt voor twintig maanden geschorst en Brestovac komt er vanaf met een officiële waarschuwing.

Tegen misbruik

De grote baas van Glory, Marshall Zelaznik, zegt dat zij als organisatie fel tegen het misbruik van verboden middelen zijn en verwachten dat hun atleten aan deze voorwaarden voldoen. "Glory is vastbesloten om voorvechter te blijven in de strijd tegen het misbruik van prestatieverhogende stoffen in onze sport", aldus de CEO.

Ster advertentie
Ster advertentie