Sport

Tsjechisch international Josef Sural overleden na zwaar ongeluk met VIP-bus

foto: instagram/alanyaspor
  1. Newschevron right
  2. Tsjechisch international Josef Sural overleden na zwaar ongeluk met VIP-bus

De Tsjechische voetballer Josef Sural van het Turkse Alanyaspor is zondagavond overleden na een zwaar ongeluk met de VIP-bus waarin hij met andere voetballers werd vervoerd. Bij het ongeluk raakten voetballers Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cisse, Isaac Sackey en Welinton Souza van Alanyaspor zwaargewond.

Uit de bus geslingerd

De gehuurde VIP-bus waarin de voetballers na het gelijkspel tegen Kayserispor werden vervoerd, verongelukte op de snelweg. De bus raakte van de weg en kwam zijwaarts in een irrigatiekanaal terecht. Daarbij zou Josef Sural tien meter bij de bus vandaan geslingerd zijn.

Slapende chauffeur

De voorzitter van Alanyaspor, Hasan Cavusoglu, zou gezegd hebben dat de chauffeur van het busje in slaap is gevallen. De tweede chauffeur lag op dat moment blijkbaar ook te slapen. De politie heeft de chauffeur gearresteerd en onderzoekt nu hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Inwendige bloedingen

De Turkse krant Hürriyet schrijft dat de dokters verklaart hebben dat Josef Sural zwaargewond in het ziekenhuis aankwam met verschillende botbreuken aan zijn hoofd, borst, benen en armen. De Tsjech zou uiteindelijk zijn overleden aan inwendige bloedingen.

Scoren tegen Oranje

Josef Sural werd in januari aangetrokken door Alanyaspor. De ex-speler van Sparta Praag en Slovan Liberec zat in de laatste wedstrijd van Alanyaspor negentig minuten op de bank. Als international van Tsjechië scoorde hij in 2015 nog tegen Oranje in de kwalificatiewedstrijd die het Nederlands elftal met 2-3 verloor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie