STER Advertentie
STER Advertentie

Ramadan voor Ajax-spelers in halve finale Champions League roept vragen op

Ramadan voor Ajax-spelers in halve finale Champions League roept vragen op
ANP

Vrijdag 3 mei 2019 - 12:55 uur

|

Door:

Kavita

Voor Hakim Ziyech, Noussair Mazroui en Zakaria Labyad wordt aankomende woensdag heel speciaal. Dan speelt Ajax de return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Maar er is ook iets anders speciaals voor de moslimbroeders van Ajax: de ramadan. Deze vastenmaand begint 5 mei en eindigt 4 juni. De gedachte dat de fysieke conditie van deze spelers iets minder zal zijn, omdat ze van zonsopgang tot zonsondergang niet mogen eten en drinken, brengt enige bezorgdheid met zich mee. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

niet handig?

Hoewel Ajax de beslissing over hoe hun islamitische spelers de ramadan volbrengen aan hen laat, vindt inspanningsfysioloog Raymond Verheijen het niet echt handig. Zo laat hij weten aan de Telegraaf. Hij meent dat het lichaam ontregelt wordt en de bloedsuikerspiegel lager is, waardoor de handelingssnelheid omlaag gaat. Ook neemt de kans op blessures toe.

"Het zou totaal onverantwoord zijn je aan de ramadan te houden in deze fase van het seizoen. Zij kunnen de ramadan later inhalen en daar rust binnen het geloof helemaal geen taboe op." 

eigen keuze

De Telegraaf sprak ook met de woordvoerder van Ajax en die zegt het volgende: "Wij laten spelers vrij in de wijze waarop zij met hun geloof omgaan, dus ook met betrekking tot de ramadan. Als een speler wil vasten tijdens deze periode, dan zal hij daar met de trainer en medische staf goede afspraken over maken."

Populair op FunX.nl

  • Lil Kleine post foto zoontje en maakt naam bekend

  • Rihanna kiest voor model met littekens voor Fenty-campagne

  • Oprah's interview met 'When They See Us'-mannen zorgt voor tranen

  • Bizarre attractie die viraal gaat blijkt nep

  • Vader wordt influencer 'om dochter te bewijzen hoe makkelijk het is'

  • Racistische aanklager uit 'When They See Us' stapt op door Netflix-serie

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.41922-ramadan-voor-ajax-spelers-in-halve-finale-van-champions-league-roept-vragen-op"}