Sport

Moedig Ajax verliest op het nippertje van Tottenham Hotspur

1. Newschevron right
  2. Moedig Ajax verliest op het nippertje van Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur heeft Ajax woensdagavond op het nippertje verslagen in de Johan Cruijff ArenA en gaat daardoor naar de finale van de Champions League. De mannen van Erik ten Hag moesten een 0-1 voorsprong verdedigen in de return en slaagden daar uiteindelijk nét niet in. Ze stonden 2-0 voor, maar verloren uiteindelijk met 2-3 van het team waar Mauricio Pochettino aan het roer staat.

verlenging

Ajax wist de gehele eerste helft een voorsprong te behouden dankzij goals van Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Desondanks won Tottenham de Champions League-wedstrijd dankzij een hattrick van Lucas Moura. Het bleef tot de laatste minuut zenuwslopend, want het winnende doelpunt viel in de zesde minuut van de verlenging.

Finale in Madrid

Tottenham neemt het in de Champions League-finale op tegen Liverpool, de club waar Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum voor spelen. De wedstrijd vindt op zaterdag 1 juni plaats in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Miljoenen

Voor het bereiken van de finale kan Tottenham 15 miljoen euro bijschrijven op hun bankrekening. Winnen ze de Champions League? Dan komt daar een winstpremie van 4 miljoen euro bovenop.