STER Advertentie
STER Advertentie

Kiki Bertens wint belangrijk tennistoernooi zonder een set te verliezen

Kiki Bertens wint belangrijk tennistoernooi zonder een set te verliezen
AFP

Zondag 12 mei 2019 - 11:25 uur

|

Door:

Burç

Tennisser Kiki Bertens heeft gepresteerd wat een Nederlandse vrouw nooit eerder is gelukt. Ze won een belangrijk WTA-tennistoernooi in Madrid zonder een set te verliezen en staat daardoor vierde op de wereldranglijst. Daardoor is ze de eerste Nederlandse vrouw die hoger dan de vijfde positie staat.

"Kiki speelde beter"

De 27-jarige Kiki Bertens versloeg de Roemeense Simona Halep in de finale en zij was ook duidelijk onder de indruk van de Nederlandse: "Ik ben teleurgesteld, maar Kiki verdiende deze finale. Zij speelde beter tennis, dat geldt voor de hele afgelopen week."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen set verloren

Het meest indrukwekkende is dat Bertens geen enkele set heeft verloren in het hele toernooi. Dat is extra knap, omdat Kiki een lastige loting had waarbij ze het op moest nemen tegen Petra Kvitova en Sloane Stephens.

Heel bijzonder

Kiki Bertens vertelde voor de camera's van de NOS dat de toernooiwinst "nog wel even moet binnenkomen". Ze vond het een bijzondere en bizarre overwinning en is erg blij en trots op hoe ze deze week gespeeld heeft. "Dat je geen set verliest in zo'n groot toernooi, is iets bijzonders."

Roland Garros

Eind mei begint het prestigieuze toernooi Roland Garros. Daar geldt Kiki Bertens als een van de favorieten door haar indrukwekkende spel tijdens het WTA-toernooi in Madrid.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Schokkend: Doden bij attractie die op hoge snelheid crasht

  • Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

  • Opgepakte Vestville-organisator betaalde $750.000 en privéjet voor Cardi B

  • Temptation Islands Rodanya in verwachting

  • Beyoncé dropt kleurrijke en krachtige clip van The Lion Kings 'Spirit'

  • Jandino gaat half jaar op vakantie: "Nu is het tijd voor Dino"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.42045-kiki-bertens-wint-tennistoernooi-zonder-een-set-te-verliezen"}