STER Advertentie
STER Advertentie

Frenkie de Jong wint Johan Cruijff Prijs

Frenkie de Jong wint Johan Cruijff Prijs
AFP

Woensdag 15 mei 2019 - 18:21 uur

|

Door:

Burç

Frenkie de Jong mag binnenkort een Cruyff Court op een locatie naar keuze aan laten leggen, omdat hij de Johan Cruijff Prijs heeft gewonnen. Daarmee volgt de 22-jarige middenvelder van Ajax zijn aanvoerder Matthijs de Ligt op, die de prijs vorig jaar ontving.

"Logische keuze"

Juryvoorzitter Jordi Cruijff noemt Frenkie de Jong in De Telegraaf een logische keuze. "Hij heeft zowel op nationaal als internationaal niveau zijn stempel op de prestaties van Ajax weten te drukken en een enorme stap gemaakt. Een altijd fris ogende speler die alles in zich heeft om een internationale topper te worden."

Duwtje in de rug

De Johan Cruijff Prijs werd in voorgaande jaren onder andere gewonnen door Memphis Depay, Kasper Dolberg en Marco van Ginkel. Johan Cruijff riep de maatschappelijke prijs in het leven om jonge voetballers een duwtje in de rug te geven richting een betere toekomst.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Nieuwe schok voor Casillas: echtgenote heeft kanker

  • FunX Talent-jury onder de indruk van 'Nederlandse Maître Gims': Yanno

  • 6 redenen waarom Albanië een geweldig vakantieland is

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"

  • Onvrijwillige seks en seksuele intimidatie worden strafbaar

  • Vrouw (48) plankt 4 uur en 20 minuten en verbreekt wereldrecord

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.42105-frenkie-de-jong-wint-johan-cruijff-prijs"}